Kafijas eksperts pieveic 21 000 kilometru perfektā dzēriena meklējumos

36 gadus vecajam Donam Dvaitam, strādājot Lielbritānijas uzņēmumā "Taylors of Harrogate", darba devēja uzdevumā bijusi vienreizēja iespēja apceļot teju pusi pasaules, lai uzmeklētu sastāvdaļas perfektajai tasītei kafijas.

Dvaits, kurš sava visai apskaužamā komandējuma ietvaros kopumā mērojis 21 000 kilometru garu ceļu, nu atgriezies mājās, lai pavēstītu, kādas sastāvdaļas nepieciešamas pasaulē gardākās kafijas pagatavošanai. "Tas patiesi bija mans mūža ceļojums," viņš atzīst.

Kā izrādās, pašas labākās kafijas pupiņas Dvaitam izdevies uzmeklēt Njeri reģionā Kenijā. Pēcāk viņš pupiņas nogādājis Francijas Alpos, kur tās tika grauzdētas 3 842 metru augstumā virs jūras līmeņa – tā, lai process noritētu pie zemākas ūdens vārīšanās temperatūras. Nākamais solis ietvēra lidojumu uz Somijas Ilitornio provinci – idilliskiem, nomaļiem plašumiem Lapzemē aiz Polārā loka, kur dzīvo vien divi cilvēki uz kvadrātkilometru. Šeit Dvaits apmeklēja īpaši aizsargātus avotus, kuros, kā tiek uzskatīts, atrodams pasaulē tīrākais ūdens – tas slavens ar neparasti zemu minerālu, jo īpaši – magnija un kalcija – saturu un unikālu, mīkstu garšu.

Atgriežoties Lielbritānijā, Dvaits apciemoja vienu no "laimīgākajām govīm Lielbritānijā" vārdā Šanti, kas "audzināta" pēc hinduistu tradīcijām un nākusi no "The Beatles" leģendai Džordžam Harisonam piederoša ganāmpulka. Pēc tam kafijas pupiņu malšana tika uzticēta "Taylors of Harrogate" tehniķim Džeimijam Trībijam, bet noslēdzošajā degustācijā, piedaloties nejauši izvēlētiem ļaudīm, dzēriens tika atzīts par teicamu esam.

"Dievinu krūzi labas kafijas, un šis patiesi ir īpašs dzēriens. Tam ir ļoti izteiksmīga garša, un, noklausoties tā tapšanas stāstu, kļūst skaidrs, kādēļ tā," tā Dvaita radīto kafiju komentējis viens no degustatoriem Harijs Volšs.

Tikmēr pats Dvaits atzīst: "Kafijas nozare patlaban piedzīvo strauju izaugsmi. Aizvien vairāk cilvēku rada augsti kvalitatīvu kafiju, un lielu popularitāti iemanto dzērieni ar unikālām, ekskluzīvām garšām."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.87715888sec.