Noskaidrota viesmīlīgākā Latvijas muiža un labākā stāstniece [1]

Sestdien, 8.decembrī Jaunpils pilī notika akcijas «Apceļosim Latvijas pilis!» noslēguma sarīkojums. Tajā piedalījās ap 170 akcijas dalībnieku un muižu saimnieku.

Balle sākās ar fanfarām, un uz skatuves stājās muižu saimnieki, kuri tika aicināti pacīnīties par Latvijas piļu atslēgām un noturēt tās drošās rokās.

Sarīkojumu atklāja Latvijas Piļu un muižu asociācijas (LPMA) prezidents Juris Zviedrāns un Jaunpils pils saimniece Daiga Osīte.

80 dalībnieki apceļojuši visas 45 akcijā iekļautās pilis un muižas, bet galveno balvu ieguva ceļotāja Līga no Jelgavas.

Akcijas dalībnieki par labāko stāstnieci visbiežāk nosaukuši Jērcēnu pagasta bibliotēkas vadītāju Ilviju Ķimsi. Jērcēnmuiža akcijā piedalās pirmo gadu, tādēļ šī atzinība ir īpaši svarīga. Ķimse saņēma kristāla kausu ar iegravētu veltījumu. 2.vietā ierindojās Jaunauces pamatskolas direktore Inguna Balcere, bet trešajā – Aina Cērmane no Apriķu muižas.

Apriķu muiža viesmīlīgākās muižas nosaukumu saņēma jau atkārtoti. Kā otra viesmīlīgākā nosaukta Jērcēnmuiža, trešā – Kārļamuiža Cēsu rajonā.

Nākošā akcija notiks pēc diviem gadiem, taču tai gatavoties muižu saimnieki sāks jau tagad.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Irēna 12/12/2007 11:49 Paldies par noorganizēto akciju un noslēguma sarīkojumu, kā arī par atsūtīto fotogrāfiju. Lieliski, ka Jums tas ir izdevies, neskatoties uz sponsoru trūkumu. Protams, iepriekšējos gados jaukas bija Bričeva šokolādes "Pilis" un citi pasākumi, taču kritizēt ir viegli... Paldies pasākuma vadītājiem Daigai un Kasparam un novēlam viņiem rast iespējas arī turpmāk organizēt Jaunpilī "Viduslaiku svētkus", kas, manuprāt, viņiem līdz šim ir brīnišķīgi izdevušies.
Būtu interesanti, ja svētku reizēs demonstrētu filmas vai video par iepriekšējo gadu noslēgumu sarīkojumiem, vai citiem aktuāliem pasākumiem; apskatāmas konkuram iesūtītās fotogrāfijas un noorganizēta cita dažādība tiem, kas ieradušies ar bērniem vai bez deju partnera. Omulībai ļoti pietrūka Jaunpils "mūks" vai Cesvaines "rūķis" (šajā pilī pasētu "jokers")un žēl, ka nebija tērpu parāde, jo burzmā daudzi interesanti tērpušies viesi nebija saskatāmi (ne jau vienmēr vajadzīgas balvas - pietiktu, ja uz datora izdrukātu kādu veicināšanas rakstu, lai būtu stimuls arī citreiz uz pils ballēm ierasties atbilstoši pils gaisotnei (nevis minikleitās). Atmiņā no citām ballēm: "ELEGANTĀKAIS PĀRIS", "MISS GRĀCIJA", "LABĀKAIS DEJU PĀRIS", "BALLES KARALIENE", "PILS FAVORĪTE" un citi...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 23.05.2024 Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.03752589sec.