Notiks Alberta diena Alberta ielā

Šī gad 18. jūnijā Rīgas Jūgendstila centrs sadarbībā ar J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzeju, Latvijas Ugunsdzēsības muzeju, Īrijas Republikas vēstniecību un Beļģijas Karalistes vēstniecību aicina rīdziniekus un Rīgas viesus uz jūgendstila zinību dienu „Alberta diena Alberta ielā”, kuras ietvaros varēs iepazīt Rīgas jūgendstila arhitektūras mantojuma daudzveidību.

Rīgas Jūgendstila centra nodaļas vadītāja Agrita Tipāne uzsver: „Šis izglītojošais pasākums būs ievads augustā Rīgas svētku laikā plānotajiem Alberta ielas svētkiem. Līdz šim pārsvarā tūristi ir izrādījuši interesi par Rīgas jūgendstila arhitektūru. Ceram, ka Alberta diena pievērsīs arī rīdzinieku uzmanību bagātajam Rīgas kultūras mantojumam un mudinās aktīvāk piedalīties ar idejām pilsētas tēla veidošanā. Ielu svētki ir lieliska iespēja satikties, iepazīties un uzzināt ko jaunu.”

Alberta dienas programmā ir iekļautas bezmaksas ekskursijas „Rīgas jūgendstila namu stāsti”, kas notiks latviešu, krievu, angļu, vācu un franču valodā. Ekskursiju dalībniekiem būs iespēja uzzināt daudz ko jaunu par Rīgas jūgendstila arhitektūru un paviesoties J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzejā, Latvijas Ugunsdzēsības muzejā, Īrijas Republikas vēstniecībā un Beļģijas Karalistes vēstniecībā.

Ekskursiju sākums plkst. 12.00 (latviešu, krievu un angļu valodā), plkst. 14.00 (latviešu, krievu un franču valodā) un plkst. 16.00 (latviešu, krievu un vācu valodā).

No plkst. 15.15 līdz 19.00 notiks aizraujošas orientēšanās sacensības „Uzmanību – Jūgendstils!”, kurā piedalīties aicināti gan lieli, gan mazi rīdzinieki.

J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzejs svētku viesus no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.00 gaidīs uz Ievas Porietes lekciju par Jāņa Rozentāla skolnieci gleznotāju Mildu Grīnfeldi un Vitas Bangas priekšlasījumu par jūgendstila ornamentiku.

Notikumi Alberta ielā tiks iemūžināti fotogrāfijās, jo visu dienu norisināsies fotoakcija „Viena diena Alberta ielā”. Pasākuma dalībnieku tikšanās vieta pie Alberta ielas 12.

Pieteikties ekskursijām, orientēšanās sacensībām un fotoakcijai var līdz 17. jūnijam pa e-pastu: [email protected] vai tālruni: 67181464.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 31.05.2024 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 03.06.2024 Lielā Valmieras novada ekskursija Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.jūnijā norisināsies jau otrā Valmieras novada autobusu ekskursija "Labs loms Burtniekos", kas šoreiz vedīs uz Burtnieku pusi kopā ar gidu Edgaru Zaķi. | Skatīt vairāk
30.00 EUR
Atpūties par labāko cenu! Latvia Tours
Tieši tagad ir tavs lieliskais laiks noķert neticamus ceļojumu piedāvājumus par cenām, kas liek smieties.Izbaudi neaizmirstamus piedzīvojumus bez liekas | Skatīt vairāk
no 245 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 31.05.2024 Imanta Kalniņa dziesmas Tiņģteres estrādē Talsu novada TIC
30.maijā plkst. 19:00 Tiņģeres muižas parkā tiks atklāta estrādes brīvdabas sezona ar komponista Imanta Kalniņa koncertprogramma no dziesmu albuma | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40225792sec.