„Rīgas mākslas telpā” atklāta jauno mākslinieku izstāde „Bez piecām pieci”

Šā gada 15. jūlijā Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” tika atklāta jauno mākslinieku izstāde „Bez piecām pieci”, kas izstāžu zālē zem Rātslaukuma būs apskatāma līdz šā gada 13. augustam.

Izstādē redzami jauno talantīgo latviešu mākslinieku Elitas Alksnes, Jāņa Filipoviča, Maijas Kurševas, Māras Viškas un Armanda Zelča 2007. un 2008. gadā tapuši darbi - objekti, instalācijas, video mākslas darbi, fotogrāfijas un gleznas.

„Elita Alksne savos darbos apvieno “lietišķo” skolas estētiku ar konceptuālu saturu, izmantojot tādus materiālus kā stiklu, limonādi un digitāli būvētu kustīgu attēlu. Savukārt Jānis Filipovičs no dabas apveltīts ar operatīvi reaģējošu domāšanas veidu. Izstādē redzama virkne šī domāšanas veida fiksāciju, kas kombinētas vienotā konceptuālā struktūrā,” par saviem kursa biedriem stāsta māksliniece Maija Kurševa.

No izstādē pārstāvētajiem māksliniekiem lielākā radošās darbības pieredze ir Maijai Kurševai, kura piedalījusies izstādēs ”Jukas” Rīgā, “Feuerzug” Berlīnē un arī citās mākslinieciskās aktivitātēs publiskajā telpā Latvijā un ārzemēs. Jaunākajos mākslinieces darbos varam vērot sava īpatnā mākslinieciskā rokraksta veidošanos, šoreiz ļoti personīgā, sevi nežēlojošā izpausmē.

Armands Zelčs piedāvā divus, līdz šim tikai Berlīnē un Maskavā redzētus objektus. Viņš ir viens no jaunās paaudzes konceptuālāk domājošiem māksliniekiem. Piedalījies ar izstādēs “Riga Rewiev” Berlīnē, “Time Will Show” Flensburgā, “Buket” Maskavā, “BooM” Rīgā, Andrejsalā.

Savukārt Māra Viška mākslas dzīves zinātājiem pazīstama no izstādes “Candy Bomber”, kas notika „Arsenālā”. Viņa ir viena no retajām māksliniecēm, kuras ironiska naivuma piepildītie darbi pauž skaidru pārliecību par tajos ietverto vēstījumu. Māksliniece piedalījusies arī gleznotāja Andra Vītoliņa projektā U25.

Mākslinieku domāšanas un darbošanās veids ļauj viņus pieskaitīt Latvijas mākslas virzienam, ko pārstāv arī Miks Mitrevics, Kristīne Kursiša, Evelīna Deičmane, Krišs Salmanis, Katrīna Neiburga, Kaspars Podnieks, grupa F5, Ģirts Korps, Anete Melece, Auce Biele, Dace Džeriņa, Dita Pence, un Anna Pence.

Izstāde „Bez piecām pieci” būs aplūkojama „Rīgas mākslas telpas” INTRO zālē. Izstāžu zāles darba laiks: no otrdienas līdz svētdienai plkst. 12:00 – 19:30, pirmdien – slēgts. Ieejas maksa „Rīgas mākslas telpā” vasaras sezonā – 1 lats.

Papildu informācija:

Inga Lāce

Rīgas Kultūras aģentūra

Rīgas mākslas telpa

mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: +371 67181328

Mob. tālr.: 27898434

e-pasts: [email protected]

www.artspace.riga.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts  kara muzejā Medumos! TAKA
Programma sāksies jau no pulksten 13, savukārt muzeju būs iespēja apmeklēt no pulksten 15 līdz 21!Pa ceļam ir iespēja apskatīt Raiņa māju | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47189903sec.