Latvijas Arhitektūras muzejā notiek izstāde "Eksports@home"

Latvijas Arhitektūras muzejā (M. Pils ielā 19, Rīgā) 16. oktobrī plkst. 19.00 tiek atklāta izstāde Eksports@home

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studenti, kuri daļu studiju laika pavadījuši kādā no Eiropas universitātēm, runā par izglītību izstādē eksports@home, kura norisinās no 16. oktobra – 16. novembrim Latvijas Arhitektūras muzejā.

Lielākā daļa arhitektūras studentu studijas citur realizē pateicoties programmai „Erasmus”. RTU programmā piedalās kopš 1999. gada, un „Erasmus” piedāvātās iespējas studēt RTU partneraugstskolās Eiropā jau izmantojuši vairāk nekā 400 RTU studenti, no kuriem 68 ir RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas studenti. Ārzemju pieredzes iegūšanai studenti saņem arī citu valstu valdību, vēstniecību, fondu un nevalstisko organizāciju stipendijas, kā arī Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējumu.

Iegūtais citur ir atvests, izpakots, sakrāmēts un izlikts apskatei šajā izstādē. Eksponēti ne tikai prombūtnes laikā izstrādātie kursa darbi, bet arī ar konkrētajām apmešanās vietām saistīti asociatīvi attēli un brīvajā laikā veiktie radošie eksperimenti. Atspoguļota arhitektūras studiju gaita un atmosfēra Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Itālijā, Francijā, Lielbritānijā, Austrijā, Holandē, Portugālē, Spānijā. Ekspozīcijā ietvertas video „tiešraides”, par to, kā klājas studentiem, kuri šobrīd izglītojas citur.

atklāšana@home – ballīte mājās -16. oktobrī no plkst.19.00 - 23.00 Latvijas Arhitektūras muzejā ar izstādes dalībnieku veidotām instalācijām. Pasākuma muzikālās un kulinārās gaisotnes noformējums sadarbībā ar META-KAFE. After-party META-KAFE (Kronvalda bulvārī 2b).

eksports@home ietvaros paredzētas lekcijas@home: Nīderlandes Eindhovenas un Delftas Tehnisko universitāšu lektora Sang Lee lekcija 4. novembrī plkst. 17.30 RTU ēkā Kaļķu ielā 1 un Francijas arhitektūras biroja Peripheriques-architectes vadītāja arhitekta David Trottin lekcija 12. novembrī plkst. 17.30 RTU ēkā Kaļķu ielā 1.

Rīko: RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes studenti

Kuratori: Arnita Ārmane, Santa Matule, Ints Menģelis, Kārlis Melzobs, Elēna Melzoba, Laura Pelše, Dagnija Smilga

Dalībnieki:

Arnita Ārmane, Laura Laudere, Didzis Jaunzems, Liene Jākobsone, Jevgēņija Ivanova, Ints Menģelis, Laura Pelše, Matīss Šteinerts, Elēna Melzoba, Kārlis Melzobs, Dina Sotņikova, Ilva Cimermane, Dace Aumele, Madara Eisaka, Elīna Jakovele, Dace Gurecka, Dagnija Smilga, Santa Matule, Agate Kalnpure, Niklāvs Paegle, Toms Kokins, Brigita Bīviņa

Projektu finansē un atbalsta:

Rīgas Tehniskā universitāte

Valsts Kultūrkapitāla fonds

Francijas kultūras centrs

Latvijas Arhitektūras muzejs

META-KAFE

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala, kas iekaros jūsu sirdi un prātu! Latvia Tours
Kipra ir trešā lielākā sala Vidusjūrā un ir populārs tūrisma galamērķis, pateicoties tās skaistajām pludmalēm, bagātajai vēsturei un | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Mazpilsētu un lauku koru konkurss Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15.jūnijā plkst. 12.00 Mazsalacas Kultūras centrā norisināsies X Mazpilsētu un lauku koru konkurss! | Skatīt vairāk
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 07.06.2024 Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74116397sec.