Durvis apmeklētājiem vēris Rīgas Jūgendstila muzejs

Līdz ar jauno tūrisma sezonu durvis apmeklētājiem ir vēris Rīgas Jūgendstila muzejs, kura pirmā kārta tika atklāta 25. aprīlī. Muzeja pirmajās divās darbadienās to ir apmeklējuši jau turpat 400 apmeklētāju. Īpaši priecē fakts, ka apmeklētāju vidū bija daudzas ģimenes ar bērniem.

Muzeja mērķis ir saglabāt un popularizēt Rīgas jūgendstila arhitektūras un mākslas daudzveidību. Līdz ar muzeja atklāšanu Rīgā būs viens dzīvoklis, kurš pilnībā parādīs jūgendstila būtību – sākot ar autentisko telpu plānojumu un oriģinālo sienu krāsojumu, līdz pat vissīkākajai detaļai – logu vitrāžām, virtuves flīzēm un pat durvju un logu rokturiem.

Pašreiz Rīgas Jūgendstila muzejā apmeklētāji var apskatīt autentiski restaurēto un iekārtoto priekštelpu, viesistabu ar erkeri un kamīna istabu ar jūgendstila laika mēbeļu un priekšmetu ekspozīciju. Neskatoties uz to, ka apmeklētāju apskatei pašreiz ir atklāta tikai muzeja pirmā kārta, jau restaurētās telpas muzeja apmeklētājam rada priekšstatu par rīdzinieku dzīvi pagājušā gadsimta sākumā. Muzeja otrajā kārtā šā gada oktobrī plānots atvērt arī pārējās autentiski rekonstruētās 1. stāva dzīvokļa telpas – ēdamistabu, guļamistabu, kalpones istabu, virtuvi un vannas istabu. Visbeidzot, paredzams, ka 2010. gadā ēkas cokolstāvā durvis vērs izglītojoša un atraktīva digitālā ekspozīcija par jūgendstila laikmetu.

Muzeja ekspozīcijas autore ir arhitekte Liesma Markova, telpu restaurāciju veic profesionāli, pieredzējuši restauratori sertificētās restauratores Gunitas Čakares vadībā. Muzeja krājumā pašlaik ir vairāk nekā 500 autentisku priekšmetu – oriģinālas jūgendstila mēbeles, trauki, rokdarbi, apģērbi un daudz citu interjera lietu.

Rīgas Jūgendstila muzejs atrodas Rīgā, Alberta ielā 12. Šo ēku ir projektējis izcils latviešu arhitekts Konstantīns Pēkšēns, un muzejs ir iekārtots arhitekta kādreizējā dzīvoklī.

Rīgas Jūgendstila muzejs ir atvērts katru dienu, izņemot pirmdienas un otrdienas, no 10:00 līdz 18.00. Ieejas biļete cena – 1 lats, bērniem ieeja bez maksas.

Jūgendstils ir 19. gadsimta nogales un 20. gadsimta sākuma mākslas stils. Arhitektūrā ar to aizsākas mūsdienu stilu sistēma. Jūgendstila attīstība Rīgā sakrita ar pilsētas straujo uzplaukumu 20. gadsimta sākumā, kad veidojās galvaspilsētas centra raksturīgā apbūve. Ap 1904. gadu Rīgā pilnīgi izzuda 19. gadsimta otrās puses arhitektūras stils eklektisms. Ap 40 % no visas Rīgas centra apbūves veido jūgendstila celtnes, kas ir daudz vairāk nekā jebkurā citā pilsētā visā pasaulē. Pie izcilākajiem jūgendstila arhitektiem Latvijā pieskaitāmi Konstantīns Pēkšēns, Mihails Eizenšteins, Eižens Laube, Jānis Alksnis, Aleksandrs Vanags, Vilhelms Ludvigs Bokslafs un daudzi citi izcili meistari.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 13.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Ventspils TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43762589sec.