Jaunatvērtā art café "Sienna" popularizēs Latvijā darinātus mākslas priekšmetus [1]

Rīgā, Strēlnieku ielā 3, atvērta art café „Sienna”, kuras tapšanā īstenota ideja par mākslas salona un izsmalcinātas kafijas baudīšanas vietas apvienojumu. Šis ir pirmais mākslas salons - kafejnīca Rīgas Jūgendstila kvartālā. Tajā iecerēts popularizēt Latvijā darinātus mākslas priekšmetus, rīkot mākslas un foto izstādes, kā arī tematiskus dzejas un mūzikas vakarus.

„Pasaulē art café koncepts ir visai populārs – Eiropas un citu valstu galvaspilsētās jau vairāk nekā gadsimtu atrodamas neskaitāmas domubiedru pulcēšanās vietas, kas popularizē mākslu un kafijas baudīšanas tradīcijas,” stāsta Liene Jelinska, art café „Sienna” īpašniece un idejas autore. Ar „Sienna” izveidi iecerēts popularizēt Latvijā darinātus mākslas priekšmetus – unikālus foto albumus, mākslinieciskas dienasgrāmatas un piezīmju bloknotus, tostarp ar jūgendstila tematiku.

Art café „Sienna” konsultējis Latvijas kafijas gatavošanas čempions un kafijas bārmeņu treneris – barista Ingemārs Dzenis. „Vēlamies uzrunāt gan rīdziniekus, gan jūgendstila kvartāla viesus, sniedzot iespēju atpūsties no ikdienas steigas un nesteidzīgi izbaudīt vienu no skaistākajām Rīgas vietām,” norāda L. Jelinska. Viņasprāt, art café nišā Rīgā līdz šim sekmīgi darbojušās gan „Galerija Istaba”, gan savulaik populārā Vecrīgas bohēmas pulcēšanās vieta „M6”.

Ideju par mākslas salona - kafejnīcas izveidi lielā mērā palīdzējusi īstenot ekonomiskā krīze, jo radusies iespēja nodarboties tieši ar to, kas sirdij tuvs. Turklāt ekonomisko svārstību laikos pieaug arī līdzcilvēku ilgas un pieprasījums pēc garīgām vērtībām un radošām izpausmēm - dzejas, mūzikas, mākslas. „Cilvēkiem ir vairāk laika, ko veltīt cits citam, tiekoties, sarunājoties un bagātinoties radoši”, norāda art café „Sienna” īpašniece L. Jelinska.

Par art café „Sienna” – tā ir vieta, kur pie kūpošas kafijas vai tējas tases pasapņot, satikties vai gremdēties atmiņās, bet aizejot, - paņemt līdzi silta miera sajūtu. Šeit atrodami Latvijā tapuši, vienā eksemplārā ar rokām darināti, unikāli foto albumi, mākslinieciski augstvērtīgas un praktiskas koka, ādas un papīra dienasgrāmatas, no Meksikas atceļojuši jūgendstila zīmogi un zīmoglaka, kā arī citas gaumīgas un mākslinieciskas dāvanu idejas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Aija Bumbiere 12/01/2009 23:45 Mēs, ventspilnieki, priecājamies, ka Rīgā ir tāds jauks stūrītis. Ar Lienes laipnu atbalstu sestdien, 5.decembrī pulksten 18.oo tur parādīsim savu koncertuzvedumu "Leģendas par Omāru Haijāmu", kurā skanēs Haijāma dzeja, komponista Andra Jansona dziesmas ar haijama rubajām, bet tās izdziedās un leģendas pastāstīs pārējie vakara dalībnieki no Ventspils.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51280379sec.