Demonstrēs muzikālo pasaku visai ģimenei Leģenda par Ziemassvētku rozi

“Jaunais Zvaigžņu Teātris” Ziemassvētku gaidīšanas laikā piedāvās skatītājiem oriģināldramaturģijas jauniestudējumu Noras Ikstenas muzikālu pasaku visai ģimenei “Leģenda par Ziemassvētku rozi” ar tradicionālām baznīcas un jaunām Ziemassvētku dziesmām (Rīgā, VEF kultūras pilī 9.,15.,16.,29.12.2009 un Liepājā 13.12.2009).

Oriģinālmūzikas autore - Laila Ilze Purmaliete, režisors – Kārlis Auškāps, lomās: vokālā grupa “Dzeguzīte”, Zane Daudziņa, Andrejs Možeiko, Alberts Jansons (“Dzeguzīte”, “Les Miserable” – Gavroša), Adrija Korsakaite (“Les Miserable” - Kozete), Oskars Zaļkalniņš (“Les Miserable”, “Robins Huds”), Ainārs Bumbieris (“Robins Huds”), Emīls Mangulis (Les Miserable - Gavroša), Deniss Tumakovs.

Izrāde “Leģenda par Ziemassvētku rozi” ir muzikāla pasaka, ko pēc “Jauno Zvaigžņu Teātra” pasūtījuma ir sarakstījusi Nora Ikstena. Lugas pamatā ir izmantotas Eiropā populāras leģendas par Ziemassvētku rozi no 16.gadsimta. Ziemassvētku roze jeb Kristus roze spēj uzplaukt visbargākajā ziemas salā, nesot laimi un svētību, un brīnuma pamatā ir sapratne par mīlestību, ko mums dāvājis Jēzus Kristus.

“Jauno Zvaigžņu Teātra” vadītāja Laila Ilze Purmaliete ir pārliecināta, ka tieši krīzes laikā garīgās tēmas var atrast visdzirdīgākās ausis, un garīgās vērtības tieši šajā brīdī cilvēkiem ir vairāk nepieciešamas par maizi.

Izrādē stāstīts par divu bērnu, Miķeļa un Māras, piedzīvojumiem Ziemassvētku laikā, kad viņu ģimenei klājas grūti. Bērni dodas meklēt Ziemassvētku rozi, par ko ir dzirdējuši pasakā. Lugā darbojas divi pretstatu tēli – Labais Eņģelis un Saltkurpe, kuru cīņa virza lugas sižetu. Saltkurpe cenšas bērnus novirzīt no īstā ceļa ar dažādiem kārdinājumiem, solot slavu, naudu un varu. Izrādē slava, vara un nauda parādās, kā trīs viltus rozes, un bērniem nav viegli saprast, ka tās tomēr nav visu sapņu piepildījums. Bet, pateicoties Labajam Eņģelim, kurš spēj uzrunāt bērnu sirdsapziņu, Miķelis un Māra atrod īsto rozi, un viņu ģimene piedzīvo Ziemassvētkus.

Izrādē vīzijās parādās Bētlemes ainas un skan populāras baznīcas dziesmas, kas ļauj ikvienam sirdī sajust Ziemassvētku lielo brīnumu un apjaust Ziemassvētku būtību.

Biļetes “Biļešu Paradīze” kasēs. Pasūtījumi skolēnu grupām pa tālruni 67331367 (pavadošajiem skolotājiem bez maksas).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


SIXT Latvija
,


Nikos Travel
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68760014sec.