Spēles laikā radīs vīziju par Jomas ielas nākotni

10. - 11.12.2009 Jūrmalā notiks spēle "Nākotnes pilsētas spēle", kuras laikā tiks meklēti radoši risinājumi Jomas ielas attīstībai un perspektīvai izmantošanai. Spēli organizē Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) sadarbībā ar Britu padomi Latvijā un Jūrmalas pilsētas domi.

"Nākotnes pilsētas spēle" ir Britu padomes projekta "Radošās pilsētas" aktivitāte. Jūrmalas pilsētas pašvaldība, kas ir viens no LLPA biedriem, šajā projektā iesaistīta kā asociācijas sadarbības partneris.

"Spēles mērķis ir radīt daudzpusīgas un inovatīvas idejas radošai un ilgtspējīgai pilsētvides attīstībai. Man ir patiess prieks un gandarījums, ka spēles laikā tiek radītas inovatīvas, radošas idejas un risinājumi konkrētai pilsētai, sniedzot iespēju tās iedzīvotājiem piedalīties savas nākotnes pilsētas vīzijas radīšanā un veicinot sadarbību starp dažādiem partneriem.

Jau izstrādātās idejas tiks ņemtas vērā katras pilsētas attīstības plānos un darbs turpināsies arī pēc spēles noslēguma", atzīst LLPA izpilddirektors Jānis Kalviņš

Jūrmalā kā spēles objekts ir tikusi izraudzīta Jomas iela – iela, kas kā kūrortpilsētas "magnēts" visos gadalaikos pulcē pilsētas viesus vienkopus, piedāvājot izklaides, atpūtas, nakšņošanas, ēdināšanas iespējas, kā arī kultūras objektus un pasākumus.

Turklāt, papildus jau uzskaitītajiem objektiem, uz šīs ielas dzīvo arī daļa Jūrmalas iedzīvotāju, tādēļ ir nepieciešams radīt jaunus risinājumus, kā šīm abām grupām sadzīvot un attīstīties kopā. Ņemot vērā to, ka šī spēle ir aizvadīta jau vairākās Latvijas pilsētās un ir guvusi plašu atsaucību, kā arī radītās idejas ir bijušas ļoti veiksmīgas un radošas, arī Jūrmalas pilsētas dome cer uz jauniem un inovatīviem risinājumiem, lai Jūrmalas pilsēta kļūtu vēl pievilcīgāka tās iedzīvotājiem un viesiem.

Spēle Jūrmalā notiks viesnīcas "Hotel Jūrmala SPA" telpās. . Paredzēts, ka spēlē piedalīsies ap 25 sabiedriski aktīvi dalībnieki ne tikai Jūrmalas pilsētas, bet arī no galvaspilsētas Rīgas, pārstāvot dažādas profesionālās jomas.

Spēlētāji tiks sadalīti piecās komandās, vienā grupā apvienojot pēc iespējas dažādāku dalībnieku sastāvu. Spēle ilgs divas dienas, un tās laikā tiks izvērtēta Jomas ielas kultūras un vides funkcionalitāte, iespējamā sociālā un ekonomiskā darbība. Pasākumu vadīs LLPA pārstāve un akreditēta "Nākotnes pilsētas spēles" vadītāja Anda Šaka.

Spēles norises laiks:

Ceturtdien, 10. decembrī – no plkst. 9.00 līdz plkst.16.00.

Piektdien, 11. decembrī – no plkst. 9.00 līdz 16.00 (ideju prezentācijas no plkst. 13.00 līdz 15.00).

"Nākotnes pilsētas spēles" mērķis - radīt daudzpusīgas un inovatīvas idejas radošai un ilgtspējīgai pilsētvides attīstībai, risinot konkrētu pilsētvides problēmu – iespējams realizēt ar interaktīvas metodoloģijas – spēles palīdzību, kur par spēles objektu var būt gan pilsēta kopumā, gan atsevišķs pilsētas rajons, kvartāls vai iela.

Spēle, kas ilgst 2 dienas, tajā piedaloties ~ 25 dalībniekiem, ekspertiem un citām iesaistītām pusēm, ļaus radīt idejas un risinājumus kādam konkrētam ar pilsētvidi saistītam jautājumam. Spēles dalībnieki, ņemot vērā ekonomisko, sociālo, kultūras un vides perspektīvu, izspēlēs 10 spēles posmus, nobeigumā prezentējot gala iznākumu.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55890608sec.