Smoga problēmu dēļ Ķīnā iesaka tūristiem pārdot svaigu gaisu

Tūristi, kurus Ķīnas apmeklējuma laikā būs nomocījis augstais gaisa piesārņojuma līmenis, jau drīzumā varēs iegādāties pudelēs pildītu gaisu.

Svaiga gaisa pildīšana stikla pudelēs ir plāns, kuru cer īstenot tūrisma institūcijas valsts dienvidrietumu Guidžou provincē, un šāds solis skaidrojams ar centieniem risināt bīstami augstā gaisa piesārņojumu problēmu Ķīnā, kuru Pasaules Veselības organizācija nodēvējusi par "vides krīzi".

Iecerēts, ka pudelēs tiks pildīts gaiss no tādām provinces ekotūrisma zonām kā Faņdzjin un Leigun kalni, un tās veikalu plauktos varētu nonākt 20. jūnijā.

Tikmēr līdzīgu biznesu Ķīnā patlaban uzsākuši arī citi darboņi. Piemēram, valsts lielākajās pilsētās manīti zaļos kostīmos tērpti ļaudis, kuri interesentiem piedāvā "nodegustēt" gaisu, kas iegūts Tiaņmu kalnā Džedzjanas provincē.

"Svaigajā Tiaņmu kalna gaisā negatīvu skābekļa jonu saturs ir 3 300 vienību uz kubikcentimetru, kas ir daudz augstāks rādītājs nekā citur," skaidro uzņēmuma produktu menedžeris Luns Pens. "Problēma ir tāda, ka ikdienā gaisā mums apkārt nav pietiekoši daudz negatīvo jonu. Modernās tehnoloģijas ģenerē pozitīvos jonus, kas liek mums justies nogurušiem, nomāktiem un viegli aizkaitināmiem."

Ķīnas Nacionālajā Tautas kongresā Guidžou provinces svaigā gaisa tirdzniecību ieteicis pat valsts prezidents Sji Dzjiņpins. "Gaisa kvalitāte mūsdienās nereti ir viens no noteicošajiem faktoriem cilvēku izpratnē par laimi," viņš piebildis.

Jāatzīst gan, ka uzņēmēji Ķīnā jau agrāk centušies nopelnīt, pārdodot svaigu gaisu. Aizvadītajā gadā Čens Guanbiao, kurš darbojas otrreizējās pārstrādes biznesā un plaši pazīstams arī kā filantrops, apgalvoja, ka vien 10 dienu laikā pārdevis 10 miljonus skārdeņu, kas pildītas ar neko citu kā gaisu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42235184sec.