Rīgas pašvaldības pludmales gatavas peldsezonai

Rīgas pašvaldības pludmales praktiski ir gatavas jaunajai peldsezonai un to uzturēšanai šogad plānots izlietot gandrīz 100 000 latu.

Pie Vecāķu pludmales ir uzstādītas tualetes, centrālās vietās novietoti atkritumu konteineri, notiek intensīva teritorijas sakopšana, tiek uzstādītas informācijas zīmes un pārvietojamais inventārs.

Vecāķu pludmalei šogad bija atvēlēti 27 000 latu, taču dome atrada iespēju piešķirt vēl 30 000 latu, par kuriem tiks realizēts sabiedriskās tualetes projekts pie glābšanas stacijas, ierīkotas dušas un koka laipas invalīdiem.

Pašlaik noslēguma stadijā atrodas centralizēts iepirkums par Vecāķu pludmales apsaimniekošanu laika posmā no 1.jūnija līdz gada beigām.

Ziemeļu izpilddirekcijas vadība ir tikusies ar "Rīgas satiksmes" pārstāvjiem, lai risinātu jautājumu par iespējām uzlabot satiksmi Vecāķos peldsezonas laikā un ierīkotu autostāvvietas peldvietas apmeklētāju automašīnām.

Arī Vakarbuļļu pludmalē, noslēdzoties centralizētā iepirkuma procedūrai, tiks noslēgts līgums par pludmales sagatavošanu peldsezonai un teritorijas uzturēšanu līdz šī gada 31.decembrim, nodrošinot pludmales apmeklētājiem un apmeklētājiem ar īpašām vajadzībām pārvietošanos pa koka laipām, atpūtas soliņus, pārģērbšanās kabīnes, bērniem būs pieejami rotaļu laukumi, pieaugušiem un jauniešiem sporta zonā būs divi volejbola laukumi.

Vakarbuļļu pludmales apmeklētājiem ir iespēja autotransportu novietot labiekārtotā autostāvvietā, pludmalē darbosies vasara kafejnīca un apmeklētāju drošību uz ūdens un pludmalē uzraudzīs Rīgas pašvaldības policijas speciāli apmācīti glābēji.

Martā Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija iesniedza pieteikumu Zilā karoga godalgas iegūšanai Vakarbuļļu peldvietai un šomēnes tiks iesniegts pieteikums Nacionālā peldvietas sertifikāta iegūšanai Daugavgrīvas pludmalei.

Sākotnēji Vakarbuļļiem bija piešķirts 21 000 latu liels finansējums, bet papildus 20 000 latu dome piešķīra budžeta grozījumos.

Šogad 11 000 latu tiks izmantoti Bābelīša peldvietas labiekārtošanai un aktīvo atpūtas zonu uzturēšanai pie citiem ezeriem Vidzemes priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā, piemēram, pie Dambjpurva ezera un Velnezera.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 12.05.2024 TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 11.05.2024 Velo kino festivāls KINO PEDĀLIS Valmieras novada Tūrisma pārvalde
10. maijā Velo kino festivāla KINO PEDĀLIS ietvaros norisināsies kino nakts četros pop up kinoteātros Valmierā un tās apkārtnē. | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Ventspils TIC
,


Dome Hotel
,


Avis
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97192001sec.