Jūrmalā nākamnedēļ notiks Zilā karoga pacelšanas svētki

Pasaules vides dienā 3. jūnijā Jūrmalā, Majoru pludmalē notiks Zilā karoga pacelšanas svētki.

 


Šogad Jūrmalā Zilais karogs plīvos jau trijās peldvietās - Bulduru un Majoru peldvietas šo prestižo vides godalgu saņem jau astoto gadu pēc kārtas, savukārt Jaunķemeru pludmalē tas plīvos pirmo reizi.

 


Šogad svētki noritēs īpašā gaisotnē, atzīmējot 110.gadadienu, kopš sievietes un vīrieši drīkst peldēties kopā. Zilā karoga pacelšanas svētku vadītāja loma uzticēta Robertam Gobziņam.

 


Zilo karogu no jūras tradicionāli krastā atgādās glābēju komanda, un tas svinīgi tiks pacelts mastā. Paredzēta īpaša svētku programma, kas priecēs gan bērnus, gan pieaugušos - Turaidas ielas galā uz skatuves un pludmalē tiks dziedāts, dejots, ēsta cukurvate un pūsti baloni. Svētku gaitā klātesošos priecēs mīmi, gospeļu koris Gunāra Kalniņa vadībā un deju grupas, bet par vēsturisko gadadienu, kopš atļauts kopīgi peldēties dažādu dzimumu pārstāvjiem, atgādinās pagājušā gadsimta sākumam raksturīgajos svītrainajos peldkostīmos tērpti peldviesi.

 


Nozīmīgo Zilā karoga balvu piešķir Eiropas Vides izglītības fonds uz vienu gadu pludmalēm, kas atbilst noteiktiem vides tīrības, izglītības un drošības kritērijiem. Vispirms to skaitā jāmin peldūdens kvalitāte, peldvietas uzraudzība, medicīniskās un cita veida palīdzības pieejamība.

 


Starptautiskais vides kvalitātes apliecinājums Zilais karogs šosezon plīvos astoņās Latvijas pludmalēs, kā arī Andrejsalas Jahtu ostā.


Lai saņemtu Zilo Karogu pludmalēm jāatbilst gandrīz 30 kritērijiem, tai skaitā labiekārtojuma, servisa un vides izglītības jomā. Būtiska ir arī ūdens kvalitāte un pludmaļu apsaimniekošana.


Latvijā Zilā karoga programmā piedalās jau devīto gadu.


Pasākuma programmu iespējams atrast Jūrmalas domes mājas lapā www.jurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Vēsturisko parku un dārzu diena Alūksnē Alūksnes TIC
6.un 7. jūlijā Latvijas piļu un muižu Vēsturisko parku un dārzu dienas 2024 apmeklētājus aicina sajust vēsturiskas dvesmas un līdztekus baudīt. | Skatīt vairāk
no 4.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā plkst. 20.00 aicinām uz Dikļiem, Neikenkalna dabas koncertzāli, kur notiks koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”! | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.14630699sec.