Rīgā no 1.aprīļa biļetes jākompostrē arī trolejbusos

No šā gada 1.aprīļa norēķinu kārtība Rīgas trolejbusos būs tāda pati kā tramvajos. Trolejbusam un tramvajam būs vienotas vienreizējās biļetes, un tās jau no 19.marta varēs iegādāties visās „Rīgas satiksmes” biļešu pārdošanas vietās – galapunktos un biļešu kasēs, kā arī autobusos un trolejbusos, bet no 27.marta arī „Narvesen”, „Preses apvienības” un „Plus Punkts” tirdzniecības vietās Rīgas pilsētā.

Vienotā biļete braucienam tramvajos būs derīga no 19. marta. Jau iegādātās tramvaja biļetes pasažieri varēs turpināt lietot tramvajos arī pēc 1.aprīļa. Trolejbusos no 1.aprīļa būs derīgas tikai vienotās vienreizējās biļetes, kas tirdzniecībā būs pieejamas no 19. marta un uz kurām norādīts, ka tās derīgas gan tramvajos, gan trolejbusos.

Lai trolejbusu pasažieriem būtu iespēja iegādāties biļetes vēl pirms kompostrētāju ieviešanas, no 19.marta līdz 1.aprīlim trolejbusos būs nopērkamas arī jaunā parauga vienreizējās braukšanas biļetes ar nominālvērtību 40 santīmu. Bet no 1.aprīļa vienreizējās biļetes trolejbusos, tāpat kā tramvajos, būs nopērkamas pie vadītāja ar nominālvērtību 50 santīmu.

Līdz ar kompostrētāju uzstādīšanu tiks palielināta kontroles pārbaužu intensitāte trolejbusos. Lai to nodrošinātu, tiks palielināts kontrolieru štata vietu skaits – līdzšinējo 150 kontrolieru vietā turpmāk pārbaudes veiks 250 „Rīgas satiksmes” Kontroles dienesta darbinieku.

Kompostrētāju uzstādīšanai trolejbusos izlietoti 516 tūkstoši latu, kas atmaksāsies sešu mēnešu laikā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 06.07.2024 Ekskursija "Tiksimies Rožu laukumā" Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40932393sec.