Pa Rīgas ielām sāks kursēt Veselības tramvajs

Rīgā sāks kursēt tramvajs, kurā pasažieri varēs saņemt Sabiedrības veselības aģentūras speciālistu sagatavotus materiālus par slimību profilaksi un veselības veicināšanu.

Tramvaja noformējumā attēlots cilvēka dzīves cikls – no bērnības līdz vecumam. Cilvēki ir rādīti situācijās, kas ataino fiziski aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Tramvaja vagonu rotā sauklis: „Dzīvo veselīgi un būsi uz pareizajām sliedēm!”; uz tā ir redzama arī Sabiedrības veselības aģentūras interneta mājas lapas adrese www.sva.gov.lv, kurā iespējams iegūt aktuālāko informāciju par sabiedrības veselību.

Līdz gada beigām vagonu salonos sešas reizes tiks nomainīta informācija par sezonāli aktuālām veselības tēmām. Sākotnēji tramvajs kursēs pa 6.maršrutu, bet vēlāk maršruts tiks mainīts, lai pasažieru loku paplašinātu.

Sabiedriskais transports beidzamos gados kļuvis par nozīmīgu reklāmas nesēju gan konkrētā sabiedriskā transporta lietotājiem, gan arī pārējiem satiksmes dalībniekiem - gājējiem, autobraucējiem, velosipēdistiem. Reklāma uz sabiedriskā transporta aptver plašu - dažāda vecuma, sociālās piederības un interešu auditoriju, kurus citkārt grūti aizsniegt. Tramvaja darba laiks – 8 stundas diennaktī, katru dienu bez brīvdienām, paaugstina iespēju, ka iedzīvotāji vēstījumu uz tramvaja sāniem izlasīs vairakkārt, kas, savukārt, palielina iespējamību šim vēstījumam palikt cilvēku prātos un gala rezultātā ietekmēt viņu rīcību un paradumus.

Brauciena laikā pasažieriem ir laiks iedziļināties informācijas saturā, tāpēc salonos tiks izvietota izsmeļošāka informācija, kas atbildīs tā brīža aktualitātei. Piemēram, iestājoties karstam laikam salonā tiks izvietoti materiāli par pārtikas uzglabāšanas un lietošanas drošību, par problēmām, ko veselībai var nodarīt netīras rokas. Iestājoties rudens tumšajam laikam, tramvaja salonā plānots izvietot plakātus un izdales materiālus par depresiju, infekcijas slimību profilaksi, datoratkarību.

Saskaņā ar Rīgas Satiksmes informāciju, vienā tramvajā dienā tiek veiktas1 600 norēķinu reizes par braukšanu, tātad – viens tramvajs ik dienu pārvadā vismaz 1000 pasažierus. Sabiedrības veselības aģentūra cer, ka līdzīgi kā citās reklāmas kampaņas, vismaz puse pasažieru pamanīs izvietotos materiālus. Piemēram, pēc Factum Research Studio datiem (2007), transporta salonā izvietoto plakātu par Valsts kompensāciju cietušajiem ievēroja un izlasīja 42% aptaujāto pasažieru.

26.maijā plkst.15.00 5.tramvaju depo (Brīvības ielā 191), pirms Veselības tramvaja došanās ceļā, Veselības ministrs Ivars Eglītis teiks laba ceļa vēlējumus, bet Sabiedrības veselības aģentūras direktors Uldis Līkops iepazīstinās klātesošos ar iecerēm, kuras paredzēts īstenot Veselības tramvajā.

Uz pasākumu laipni aicināti arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji! Ieeja 5.tramvaju depo no Brīvības un Klijānu ielas stūra.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 08.07.2024 Austeru vakars ar dzīvo mūziku plkst.18:00 Jurmala Golf Club & Hotel
Padari savu vasaru vēl krāšņāku 6. jūlijā būsi sirsnīgi gaidīts Jurmala Golf Club & Hotel nogaršot izsmalcinātas austeres un gardu vīnu dzīvās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46802211sec.