Grupa "Menuets" - pirmie Jūrmalas pilsētas Goda pilsoņi

Ar Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Raimonda Munkevica rīkojumu Jūrmalas pilsētas Goda pilsoņa nosaukums piešķirts grupas „Menuets” dalībniekiem Adrianam Kukuvasam, Raimondam Bartaševicam, Jurim un Leonam Sējāniem.

„Man ir liels gods sveikt pirmos četrus Jūrmalas Goda pilsoņus, kam šis nosaukums tiek piešķirts par Jūrmalas pilsētas vārda popularizēšanu un 40 gadu radošu darbību grupā „Menuets”, kā arī par Jūrmalas jaunatnes lokālpatriotisma audzināšanu,” norāda R.Munkevics. „Menuets” ir grupa, kuru klausījās un klausās gan mūziķu vienaudži, gan jaunā paaudze daudzu gadu garumā. Tā ir grupa, kuras kodolu veido jūrmalnieki – kādreizējie Pumpuru vidusskolas absolventi, kuri paši un kuru dzimtas arī pašlaik dzīvo Jūrmalā. Tāpēc četriem jūrmalniekiem, kas grupas sastāvā ir kopš pirmās dienas, mēs piešķiram Jūrmalas Goda pilsoņa nosaukumu.”

Apliecinājumu par Jūrmalas pilsētas Goda pilsoņa nosaukumu grupas „Menuets” dalībniekiem jūrmalniekiem R. Munkevics pasniedz šovakar, 4. jūnijā, plkst. 19.00 grupas „Menuets” jubilejas gada lielajā brīvdabas koncertā „Nāc uz manām trepēm spēlēties!” Dzintaru koncertzālē.

„Menuets” radās 1968.gada 4.novembrī, kad seši Jūrmalas skolēni – brāļi Juris un Leons Sējāni, brāļi Raimonds un Alberts Bartaševici, Andris Kronbergs un Adrians Kukuvass, būdami bītlu fani, izveidoja ansambli, kas muzicēja ar paštaisītiem instrumentiem. 70. gadu sākumā grupai pievienojās flautistes Baiba Jagere un dziedātāja Inese Pabērza. Pēc tam grupai pievienojās Juris Kulakovs. Visu laiku „Menueta” pamatrepertuārs ir Imanta Kalniņa dziesmas, no kurām daudzas jau folklorizējušās.

Atzīmējot „Menueta” 40 radošā darba gadus, grupa no šā gada februāra līdz 4. novembrim organizē lielu koncerttūri pa visu Latviju, kas vienlaikus ir arī grupas atvadu tūre, jo ”laiks ir beigt”, kā teic Adrians Kukuvass, kas bijis arī Jūrmalas pilsētas domes deputāts un kultūras nodaļas vadītājs.

Atvadu koncerttūres maršrutā iekļautas Lielvārde, Ventspils, Gulbene, Daugavpils, Valmiera, Salaspils, Talsi, Jēkabpils, Tukums, Sabile, Rūjiena, Saldus un Pļaviņas, bet lielkoncerti notiek 4. jūnijā Dzintaru koncertzālē, 13. jūlijā Liepājas estrādē „Pūt, vējiņi!” un 4. novembrī Rīgas Kongresu namā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.07.2024 - 08.07.2024 Skrējiens “Apkārt Vaidavas ezeram” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
7. jūlijā Vaidavā jau 43. reizi norisināsies tradicionālais skrējiens “Apkārt Vaidavas ezeram”. | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Jauns multifunkcionāls baseina komplekss Liepupes muiža
Jaunais baseina komplekss ir izveidots norobežotā muižas parka teritorijā, un to ieskauj plašs dzīvžogs | Skatīt vairāk
Transilvānija - ekskursiju tūre no Rīgas Estravel Latvia
lidojums no Rīgas // 7 naktis // puspansija // ekskursiju programma | Skatīt vairāk
no 1019 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83928394sec.