Nosaka taku izmantošanas kārtību Gaujas nacionālā parka teritorijā

Gaujas NP administrācija informē, ka esošās takas, kā arī ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu topošie taku posmi „Katlapiezis-Velnala”, „Murjāņi-Velnala” un „Sigulda-Līgatne” paredzēti tikai kājinieku un velotūristu izmantošanai. Pārvietoties pa takām vai nobraukt no tām ar jebkāda veida mehāniskajiem transportlīdzekļiem nav atļauts, lai novērstu labiekārtoto tūrisma taku un dabiskās zemsedzes bojāšanos.

To nosaka Ministru kabineta 2001. gada 7. augusta noteikumu Nr. 352 „Gaujas NP individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi” 7.2. punkts, ka parka teritorijā ir aizliegts nobraukt no ceļiem un pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, mopēdiem, motorolleriem, velosipēdiem, pajūgiem un zirgiem pa meža un lauksaimniecības zemēm, ja tas nav saistīts ar šo teritoriju apsaimniekošanu.

Jau šobrīd, taku posmu ierīkošanas laikā, Gaujas NP administrācija saskaras ar situāciju, kad atsevišķos taku posmos „Murjāņi-Līgatne” tiek braukts ar dažāda veida mehāniskajiem transporta līdzekļiem. Šī iemesla dēļ Gaujas NP inspekcija šajos taku posmos veiks pastiprinātu kontroli. „Siguldas novada pašvaldība arī sastopas ar problēmām, kad motorizētie transporta līdzekļi izbraukā pašvaldības radītos vides objektus un ir gatava sadarboties ar Gaujas NP administrāciju, pastiprināti vēršot Pašvaldības policijas uzmanību uz motorizēto transporta līdzekļu pārvietošanos neatļautās vietās un neparedzētos maršrutos”, stāsta Siguldas novada domes izpilddirektors Uģis Mitrevics.

Arī mehānisko transportlīdzekļu iznomātājiem vajadzētu informēt savus klientus par šāda veida transportlīdzekļiem paredzētajām braukšanas vietām un uz šiem transportlīdzekļiem attiecināmiem ierobežojumiem Gaujas NP teritorijā.

Aicinām, pārvietojoties pa Gaujas NP teritorijā ietilpstošajām takām, ievērot taku izmantošanas noteikumus.

Paldies par sapratni!

Gaujas nacionālā parka administrācija

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54921198sec.