Pirmo reizi Latvijā būs izstāde "Runājošie akmeņi"

"Runājošie akmeņi" modīsies, pārsteigs un izklaidēs Rīgā!

Pirmo reizi Latvijā ikviens varēs klausīties deviņu runājošo akmeņu stāstos - augsti novērtētā un spilgtākā festivāla "Pārsteidzošā Latvija" ceļojošā izstāde "Runājošie akmeņi" tiks eksponēta no 5. līdz 20.jūlijam Rīgā, laukumā pie Sv.Pētera baznīcas. "Runājošo akmeņu" atmodināšana Dziesmu svētku laikā ir pilnsabiedrības "Spīķeri" dāvana iedzīvotājiem Latvijas 90 gadu jubilejā.

Sestdien, 5.jūlijā, plkst. 22:00, ikviens tiek aicināts "Runājošo akmeņu" atklāšanā, piedaloties Rīgas domes priekšsēdētājam Jānim Birkam, kultūras ministrei Helēnai Demakovai, idejas autoriem Ērikam Stendzeniekam un Ingurdam Lazdiņam, dziedātājai Marija Naumova un citiem dalībniekiem.

Ik vakaru no plkst. 22:30 līdz 4:00 no rīta deviņi akmeņi, uz tiem projicējot cilvēku sejas, latviešu valodā apmeklētājiem stāstīs katrs savu vēstījumu - par dabu, jūru, sabiedrību, izklaidi, arhitektūru, vēsturi, valodu, dziedāšanu, folkloru un nacionālo virtuvi. Katram akmenim ir savs atšķirīgs stāsts, temperaments un rakstura īpašības.

Ekspozīcija "Runājošie akmeņi" darbosies trīs režīmos - miega režīmā, kad neviena nav tuvumā, nomoda režīmā, kad akmeņi reaģē uz kustību un aktīvā stāstījuma režīmā, kad tie iepazīstina apmeklētājus ar savu stāstu. Īpašs mirklis ir katras stundas sākums, kad visi akmeņi kopā nodzied tautasdziesmu "Bēdu manu, lielu bēdu".

Savukārt, Dziesmu svētku laikā no 5.jūlija līdz 12.jūlijam "Runājošo akmeņu" ēkā darbosies arī Dziesmu un deju svētku informācijas punkts, kur apmeklētāji un dalībnieki varēs iegūt visu nepieciešamo informāciju.

"Runājošo akmeņu" koncepcijas un idejas autors ir Ēriks Stendzenieks, arhitektonisko risinājumu veidoja SIA "Arhitektonika" galvenais arhitekts Ingurds Lazdiņš. Kustīgo attēlu projekciju uz akmeņiem, gaismu un skaņu spēļu tehnoloģijas izstrādātas sadarbībā ar Gintaru Kļavapuru un uzņēmumu "Balta". Akmeņu animācijas veidoja mākslinieks Gints Apsītis, un tekstus rakstījusi Inga Ābele, Ronalds Briedis, Jānis Joņevs un citi autori.

Plānots, ka nākotnē "Runājošie akmeņi" pastāvīgi tiks izstādīti jaunajā kultūras novietnē - Spīķeros, kur paredzēta vienīgā Baltijā augsta līmeņa Gastronomijas koledža, mākslas izstāžu zāles, muzeji, laikmetīgās mākslas institūcijas, izklaides vietas un biroji. Rīgas dome ir vairākkārt atzinusi Spīķeru kvartālu par atbilstošu vietu ekspozīcijas "Runājošie akmeņi" izvietošanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.06.2024 - 29.06.2024 Koncertstāsts “DEBISĪ. Ir Jāpiedzīvo..” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
28.jūnijā pl.19.00 AKUSTIKA aicina uz kopīgu muzikālu mākslas darbu, kolāžu, stāstu ar mūziķiem Etīnu Emīliju SAULĪTI, Daniilu MICKEVIČU un Arti | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70060706sec.