Future Shorts jūlija programmā vasara, vasara un vēlreiz vasara

Piektdien, 11. jūlijā, plkst. 21:00 notiks Future Shorts jaunākās īsfilmu programmas atklāšanas seanss Andrejsalā, Peldošajā darbnīcā nr. 659. Filmām sekos pasākums visas nakts garumā, par kura dekadentiski vasarīgo muzikālo fonu rūpēsies lielisks DJ duets – Alise Ģelze un Kaspars Groševs.

Future Shorts jūlija īsfilmu izlasi veido krāšņi stāsti par vasaru. Programma ir piesātināta ar sauli un pludmali, bet no kinematogrāfiskā viedokļa – ar absolūtu ekrāna poēziju un radošiem kinovalodas eksperimentiem.

Kolorīta un spilgta ir rumāņu režisora Adriana Sitara (Adrian Sitaru) īsfilma „Waves”, kura jau kļuvusi par daudzu starptautisku kinofestivālu laureāti, kārtējo reizi apliecinot rumāņu kino augsto kvalitāti un lielo potenciālu. Filmas režisoram ir izdevies notvert sabiedrības portretu miniatūrā, iemūžinot vienu dienu saulainā pludmalē, kuru piepilda nebūt ne tik saulaini notikumi.

Joprojām vasarīga, bet vienlaikus nopietna ir zviedru režisora Aksela Danielsona (Axel Danielson) īsfilma „Summer Clouds”. Filmas kinovaloda ir liriska kā sapnis vasaras naktī, bet notikumos un raksturos atklājas daudz klusa dramatisma, sākot jau ar stāstu pašu, kas vijas ap instinktīvas vardarbības uzplaiksnījumu triju dažādu cilvēku dažādos dzīves posmos. Tīru kino poēziju demonstrē arī Brazīlijā uzņemtā īsfilma „Saliva” (rež. Esmir Filho), kuras centrā ir jaunas meitenes sapņi par pirmo skūpstu un bailes, kas vārda tiešā nozīmē slīkst siekalās.

Animāciju jūlija programmā pārstāv izcilā, šogad Oskara balvai nominētā īsfilma „I Met the Walrus” (rež. Josh Raskin) – dokumentāla pusaudžu zēna intervija ar Džonu Lenonu, kuru ilustrē spēcīga, izdomas un izpildījuma ziņā aizraujoša animācija. Jūlija īsfilmu sēriju uz muzikālas nots noslēgs retro stilā ieturētais un vasarīgi nostalģiskais videoklips grupas „Beirut” dziesmai „Postcards From Italy”.

Visi Future Shorts seansi tiek organizēti sadarbībā ar Hansabankas jauniešu programmu „Open”, tādēļ apmeklētājiem ar „Open” vai Hansabankas ISIC kartēm ieeja lētāk!

Future Shorts norises vietas un laiki jūlijā:

Rīga / Andrejsala / 11. jūlijs / plkst. 21:00

Rīga / kino „Rīga” / 16. jūlijs / plkst. 19:00

Liepāja / klubs „Fontaine Palace” / 20. jūlijs / plkst. 19:00

Rīga / kinoteātris „K-Suns” / 25. jūlijs / plkst. 21:00

Ieejas maksa:

Andrejsala – LVL 3, LVL 2 (studenti un skolnieki), LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Kino „Rīga” – LVL 2.5, LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Kinoteātris „K-Suns” – LVL 2.6, LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Future Shorts atbalsta – Hansabankas jauniešu programma „Open”, Valsts Kultūrkapitāla fonds, DDB Worldwide, Map, Baddog, Diena, Rīgas laiks, draugiem.lv, Radio Naba un Rīgas Skolēnu dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Amatierteātra izrāde Endzeles muižas parkā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā pie Endzeles muižas plkst. 19.00 Rūjienas Kultūras nama amatierteātra “Vitrāža” izrāde “Kapusvētku PR” pēc Aivas Birbeles darba | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 20.06.2024 Sauilgrieži Gotlandē. Pēdējās vietas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 2 naktis 3* viesnīcā Visbijā, brokastis // Iekļauts velosipēda pārvadājums // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 529 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53206205sec.