Karaliskais improvizācijas teātris turpina uzrunāt skatītājus

Izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” veiksmīgi norisinās Karaliskā improvizācijas teātra (KIT) projekts. Pirmās divas no sešām teātra izrādēm izraisījušas tik lielu skatītāju interesi un atsaucību, ka visas biļetes tika izpārdotas jau pirms to sākuma, tāpēc uz nākamajām izrādēm aicinām apmeklētājus tās iegādāties savlaicīgi. Interesenti joprojām var paspēt noskatīties kādu no nākamajiem improvizētajiem priekšnesumiem - 23., 24., 30. un 31. jūlijā plkst. 19.00.

Katra izrāde, kā jau improvizācijas teātrim raksturīgi, ir pilnīgi jauns uzvedums un emocionāls piedzīvojums gan skatītājiem, gan pašiem aktieriem. Atšķirībā no klasiskajām teātra izrādēm, šajās izrādēs skatītāji ir neatņemama un organiska to sastāvdaļa, jo ikviens klātesošais tiek iesaistīts un līdzdarbojas izrādes tapšanā, tādējādi radot aizraujošu atmosfēru un neprognozējamu māksliniecisko rezultātu. Katru izrādi papildina dīdžeja izvēlēta mūzika.

Karaliskā improvizācijas teātra sastāvā ir četri improvizētāji – Varis Klausītājs, Jānis Skutelis, Ģirts Runātājs un Andris Rupais.

„Muzeju naktī” KIT uzstājās „Rīgas mākslas telpas” Lielajā zālē, kurā tobrīd bija iekārtota J. Tomika personālizstāde „Neredzamās pērles”. Izstādes scenogrāfija radīja ideju par kartona kastu amfiteātri, kura uzbūve šobrīd veido stilizētu V. Šekspīra „Globe” teātra versiju. Šis amfiteātris „Rīgas mākslas telpas” Lielajā zālē ir interaktīvs objekts, kurā dienās, kamēr improvizācijas teātris nespēlē, tiek rādītas nofilmētās improvizācijas izrādes, lai jebkurš zāles apmeklētājs var saprast, kam šī konstrukcija paredzēta, kā arī pārdomāt, uz kuru no nākamajām izrādēm viņš vēlas nākt.

Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa” ir daudzfunkcionāla laikmetīgās mākslas telpa, kas savā darbībā tiecas ne vien uz laikmetīgas vizuālās mākslas reprezentāciju, bet arī pasaules līmeņa mākslas projektu producēšanu un ar to saistīto organizatorisko pasākumu veikšanu. Tā atrodas pazemes telpās zem centrālā Rīgas laukuma – Rātslaukuma un ir viena no Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas Kultūras aģentūra” institūcijām, līdzās kinoteātrim „Rīga” un Jūgendstila centram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38984799sec.