Balts eņģelis no Viļņas aicina latviešus apmeklēt Eiropas kultūras galvaspilsētu 2009

Izstādot Baltā eņģeļa skulptūru, Viļņa aicina latviešus apmeklēt Lietuvas galvaspilsētu 2009.gadā, kad tā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Eņģelis, kuru veidojis lietuviešu mākslinieks Vaidas Ramoška, ir apmeties pašā Rīgas centrā.

Mazie, baltie eņģeļi jau ir apmetušies vairākās Eiropas pilsētās, tostarp Varšavā, Ļubļanā, Sanktpēterburgā, Tallinā, Stokholmā, Kaļiņingradā, Jonsū un Dublinā, kur tie aicina iedzīvotājus apmeklēt Lietuvas galvaspilsētu. Rīgā Baltais eņģelis ir nolaidies uz pilsētas Domes terases.

“Šī ir dāvana no visiem lietuviešiem, kas aicina mūsu brāļus un māsas no Latvijas apmeklēt Viļņu, Eiropas kultūras galvaspilsētu 2009. Šim īpašajam pasākumam mēs sākām gatavoties jau 2007.gadā; nākamgad mēs solām kulmināciju, kas atstās iespaidu uz visu Eiropu. 2009.gadā mēs sagaidīsim tūristus, piedāvājot dažādus pasākumus, mākslas izstādes, koncertus un citas nozīmīgas aktivitātes,” pastāstīja Elona Bajoriniene, projekta “Viļņa – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2009” direktore.

Ar Balto eņģeli iepazīstināja ne tikai “Viļņa – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2009” pārstāvji, bet arī tās radītājs, lietuviešu skulptors Vaidas Ramoška. Dāvanu no Viļņas pieņēma Rīgas mērs Jānis Birks.

Viļņas, Eiropas kultūras galvaspilsētas 2009, vadmotīvs Dzīvā kultūra nozīmē, ka Viļņā ikviens kļūs par mākslinieku. Radīs ne tikai profesionāli mākslinieki, bet arī ikviens pilsētas iedzīvotājs un apmeklētājs. Dzīvās kultūras koncepciju vislabāk attēlo “Viļņa – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2009” ietvaros sagatavotie projekti, piemēram, ielu muzikantu diena, māksla neierastā vidē un citi.

“Attiecībā uz šo projektu mēs esam izvirzījuši augstus mērķus, jo paredzam, ka Viļņu un Lietuvu apmeklēs vairāk nekā trīs miljoni apmeklētāju, kas palielinātu tūrisma un pakalpojumu nozares apgrozījumu par 15%. Viļņas un Lietuvas atpazīstamība un pozitīvais novērtējums ārvalstīs varētu paaugstināties par 3%,” pastāstīja Elona Bajoriniene.

Viņa aicina latviešus apmeklēt Lietuvu ne tikai daudzo, neatkārtojamo kultūras pasākumu dēļ, bet arī lai smeltos iedvesmu, kas varētu noderēt 2014.gadā, kad arī Rīga var tapt par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Latvieši ir aicināti sagaidīt Viļņā jauno, 2009.gadu, kas būs jubilejas gads un ar kura sākšanos tiks iezīmēta Lietuvas un Viļņas kļūšana par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2009. Pasākums Lietuvas galvaspilsētas centrā sāksies ar efektīgiem mūzikas, dejas, skaņas un gaismas svētkiem. Slavenajā un vēsturiskajā Viļņas Sporta un kultūras namā skatītājiem tiks izrādīts mūzikas un deju projekts ar nosaukumu “@hofmann Nutcracker”, kurā būs apvienota klasiskā un mūsdienu kultūra. Viļņas debesis izgaismos pasaulslavenais gaismas dizaineris Gerts Hofs (Gert Hoff), kurš tiek dēvēts par XXIgadsimta Prometeju. Senās mājas Viļņas Katedrāles laukumā un debesis rotās gaismas attēli, kuros būs redzami mirkļi no Lietuvas tūkstošgadīgās vēstures.

No 24.oktobra līdz 8.novembrim Viļņa, Eiropas kultūras galvaspilsēta 2009pārsteigs starptautisko auditoriju, piedāvājot Starptautiskās laikmetīgās mūzikas biedrības rīkoto pasākumu World Music Days, kas pirmo reizi notiks Austrumeiropā. No 20.līdz 22.novembrim kultūras galvaspilsēta 2009 izrādīs Eiropas teātra sabiedrībā labi pazīstamā lietuviešu režisora Oskaras Koršunovas jauno uzvedumu.

Pilns “Viļņa – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2009” pasākumu saraksts 2008.–2009.gadam ir atrodams oficiālajā tīmekļa vietnē www.vilnius2009.lt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.06.2024 - 29.06.2024 Koncertstāsts “DEBISĪ. Ir Jāpiedzīvo..” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
28.jūnijā pl.19.00 AKUSTIKA aicina uz kopīgu muzikālu mākslas darbu, kolāžu, stāstu ar mūziķiem Etīnu Emīliju SAULĪTI, Daniilu MICKEVIČU un Arti | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.45004296sec.