Pirmo reizi Latvijā būs Leļļu teātra mēnesis

Latvijas Leļļu teātris no 21. marta līdz 18. aprīlim pirmo reizi organizē Leļļu mēnesi, kura ietvaros aicina ikvienu interesentu doties ekskursijā pa teātri, meistarot lelles kopā ar aktrisi Lailu Kirmušku, iet rotaļās, aizraujošā veidā izglītoties drošības jautājumos vai pārrunāt dzīvi ar slaveno Krievijas režisoru Aleksandru Mindļinu.

Laikā, kad Latvijas ekonomika atrodas lejupslīdes posmā, Latvijas Leļļu teātris organizē Leļļu teātra mēnesi, kurā piedāvā dažādus bezmaksas pasākumus gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Stāsta aktrise Laila Kirmuška: "Svinot Leļļu mēnesi, teātris vēlas sagādāt saviem skatītājiem patīkamus mirkļus. Leļļu mēneša pasākumi atgādinās par to, cik svarīgas ir cilvēciskās vērtības: kopā būšana, ģimeniskums un draudzība. Visi pasākumi ir bezmaksas un paredzēti ikvienam apmeklētājam un interesentam. Leļļu mēneša laikā teātris pavērs skatītājiem durvis uz aizkulisēm, kā arī ļaus pašiem piedalīties."

Leļļu teātra mēnesi atklās Pasaules Leļļu dienā

Sestdien, 21. martā Pasaules Leļļu dienā, Leļļu teātra mēnesi atklās Arņa Miltiņa koncerts. Uz koncertu aicināts ikviens interesents. Arnis Miltiņš kopā ar bērniem dziedās teātra foajē plkst. 12.30.

Tikšanās ar pazīstamo Krievijas režisoru

28. marta vakarā 20.30. pēc izrādes pieaugušajiem "Karmena. Sievietes versija" ikvienam interesantam būs iespēja tikties ar režisoru Aleksandru Mindļinu (Sanktpēterburga), kurš ir starptautiski pazīstams un saņēmis apbalvojumus teātra festivālos Vācijā, Itālijā, Francijā, Nīderlandē un daudzviet citur. Aleksandrs Mindļins ar Latvijas Leļļu teātri sadarbojas jau vairākus gadus un līdz šim iestudējis trīs marionešu izrādes pieaugušajiem. Tikšanās laikā režisors stāstīs par marionešu tehniku, izrāžu tapšanas gaitu, kā arī atbildēs uz jautājumiem. Tikšanās notiks krievu valodā.

Leļļu darbnīca un izglītība drošības jautājumos

4. aprīļa rītā no 10.20. aktrise Laila Kirmuška vadīs Leļļu darbnīcu, kurā būs iespēja pašiem izveidot lelles no dažādiem materiāliem.

Šajā dienā 13.00. teātrī viesosies arī Valsts ugunsdzēsības un drošības dienests, kuri jautrā veidā bērniem un pieaugušajiem stāstīs par drošību.

Iespēja doties aizraujošā ekskursijā

Īpaša dāvana no Leļļu teātra ir piedāvātā bezmaksas ekskursija, kuras laikā būs iespēja ielūkoties teātra aizkulisēs, apmeklēt leļļu darbnīcas un iepazīties ar teātri šodien un tā vēsturi. Ekskursijas paredzētas 1.aprīlī (latviešu valodā) un 6. aprīlī (krievu valodā) plkst. 14.00. Pieteikties var pa e-pastu [email protected] vai tel. 67281385

Rotaļas Leļļu teātrī

22. martā un 4. aprīlī Leļļu teātrī viesosies bērnu interešu izglītības centrs "Laumiņas rezidence", kas bērnus priecēs ar dažādām rotaļām, konkursiem un atrakcijām, savukārt, 28. martā teātrī viesosies bērnu izklaides un attīstības centrs "Čība".

12. aprīlī teātris svinēs Lieldienas. Šajā dienā ikviens skatītājs ir aicināts ņemt līdzi savu krāsoto olu, lai kopā ar Leļļu teātra zaķi piedalītos olu kaujās, ripinātu tās un ietu rotaļās.

Iestudējumi ar īpašiem pārsteigumiem

29. martā 16. 15. pēc izrādes "Un atkal Pifs" skatītājus priecēs Latvijas Radio bērnu ansamblis "Dzeguzīte".

Leļļu mēnesis noslēgsies ar Valda Pavlovska jaunākā iestudējuma "Trīs sivēniņi un vilks. Spēlēsimies!" pirmizrādēm latviešu un krievu valodā 18. aprīlī. Atzīmējot pirmizrādes un leļļu mēneša noslēgumu, teātrī ciemosies īpaši viesi no Rīgas Zoodārza.

Papildus informācija: www.lelluteatris.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Biznesa augstskola Turība
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43445492sec.