Vairāk nekā 300 medību trofeju - Baltijas trofeju izstādē "Baltic Grand Prix" Ķīpsalā

No 16.aprīļa līdz 19.aprīlim Ķīpsalā notiks kopš Latvijas neatkarības atgūšanas vērienīgākais medību trofeju pasākums Latvijā - Baltijas medību trofeju izstāde "Baltic Grand Prix", kurā varēs aplūkot vairāk nekā 300 dažādas medību trofejas - ragus, galvaskausus, ādas un eksotiskus izbāzeņus.

Izstāde "Baltic Grand Prix" notiks 5. starptautiskās medību, medību saimniecības un medību inventāra un aprīkojuma izstādes "Medības 2009" ietvaros un to rīko SIA "Latvijas Safari klubs" sadarbībā ar Starptautisko izstāžu sabiedrību BT 1.

"Baltijas mēroga trofeju izstāde notiek pirmo reizi kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, un tajā jau šobrīd pieteiktas vairāk nekā 300 trofejas, kas iegūtas medībās Baltijas valstīs. Līdzās Baltijā nomedīto briežu, aļņu un buku ragiem; bebru, āpšu, lapsu, vilku un lūšu galvaskausiem, kā arī vilku un lūšu ādām, Baltijas trofeju izstādē varēs aplūkot arī iespaidīgas melnā un zilā gnu, springbuka un blesbuka izbāzeņus, kas iegūti Namībijā, Čehijā nomedīta muflona izbāzeni, kā arī Krievijā nomedītu lāču ādas," stāsta Latvijas Safari kluba vadītājs Haralds Barviks.

Baltijas medību trofeju izstādes dalībnieku medību guvumus - ragus, galvaskausus un ādas - vērtēs Medību trofeju vērtēšanas nacionālā komisija pēc CIC metodikas. Tiks vērtēti tie lielumi, kas būtiski raksturo dzīvnieku veselības ģenētiskās bāzes, kā arī vides stāvokli, kurā viņš dzīvo - garums, masa, krāsa, apkārtmērs; ilkņiem - garums, diametrs un platums, savukārt galvaskausiem - izmērs (garums un platums).

Izstādes dalībnieki iegūs diplomus un medaļas, savukārt pašu labāko trofeju īpašniekiem būs iespēja piedalīties Eiropas medību trofeju izstādē, kas no 24.maija līdz 30.maijam risināsies Čehijā.

Baltijas trofeju izstādes mērķis ir popularizēt medības un medību saimniecību, informētu un izglītotu sabiedrību par medībām kā tradīcijām bagātu un videi draudzīgu aktīvās atpūtas veidu, kā arī gūtu priekšstatu par pēdējos gados nomedīto dzīvnieku kvalitāti. Šādas izstādes turpmāk ir iecerēts organizēt katru gadu, lai varētu sekot līdzi mūsu medību saimniecības stāvoklim, trofeju kvalitātei, tādejādi iegūstot arī zinātniski vērtīgu materiālu par mūsu trofeju medību stāvokli un virzību.

Kā zināms, izstādē "Medības 2009", kas notiks no 16.aprīļa līdz 19.aprīlim Ķīpsalā, no būs plašs un daudzveidīgs medību inventāra klāsts - medību ieroči, mednieku naži, šaušanas aprīkojums, apģērbi, apavi un aksesuāri, medību optika, ieroču kopšanas līdzekļi un citas noderīgas lietas. Izstādes piedāvājumā būs arī specializētie medību torņi. Savukārt amatnieki piedāvās ne tik pierastus izstrādājumus no ādas, ragiem un kauliem. Izstādē apmeklētāji varēs arī iegādāties dažādus medījumu gaļas izstrādājumus.

Izstādes darba laiks:

16.aprīlis 12.00-18.00

17.-18.aprīlis 10.00-18.00

19.aprīlis 10.00-17.00

Ieejas biļetes:

Biļetes cena - Ls 2,00; Pensionāriem, skolēniem, bērniem - Ls 1,50

Visiem medniekiem, uzrādot mednieku apliecību, ieeja izstādē - tikai Ls 1.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46023798sec.