Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā būs skatāma personālizstāde - Briljantu važās

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja 1. stāva zālē no 25. aprīļa līdz 17. maijam būs skatāma Jolantas Vadopalasas personālizstāde - Briljantu važās.

Izstādes BRILJANTU VAŽĀS autore Jolanta Vadopalasa piedāvā savu izstādes koncepciju:

„Kāda ir atšķirība starp dimantu un briljantu? Dimants ir iezis, kuram cilvēks nav pielicis savu roku, prātu un neprātu un tas ir brīnišķīgs pats par sevi, savukārt briljants ir cilvēka prāta, tehnoloģiskas apstrādes rezultāts. Tāpat ir ar idejām, kuras kā dabiskie ieži atnāk un tiek pārlikti uz materiālo līmeni un ir idejas, kuras ar cilvēka zināšanām, tehnoloģiju pārzināšanu tiek slīpētas, tiek atmests viss liekais, līdz galarezultātā top dizaina produkts. Un kā jebkurš cilvēks ir evolūcijas sastāvdaļa, kuru ietekmē subjektīvi un objektīvi apstākļi, tā arī dizainers attīstās savā domāšanā un lietu izpratnē, kuras nemitīgi mainās.

Ir idejas, kuras ir pārpulētas un vairs nesaista un tāpēc tiek meklētas aizvien jaunas formas un idejas, kuras nepieciešamas, lai pielietotu zināšanu potenciālu jaunu produktu radīšanai.

Izstāde tiek rīkota tieši šajā laikā ar mērķi parādīt dizaina produktus un to tapšanas gaitu jaunajiem dizaineriem un apmeklētājiem tuvākai apskatei, lai iedrošinātu viņus realizēt savu ideju un konkurēt plašākā mērogā.”

Izstādē būs eksponēti modes dizains, grafika, gleznas un skices kā jaunu dizaina formu meklējums. Būs apskatāmi paraugi, kuri guva atzinību Vācijā, Austrijā, Francijā un ASV. Tāpat arī būs iespēja redzēt ekskluzīvu apavu ražošanas procesu šķērsgriezumā.

15 tērpi tika izveidoti lai parādītu, kā modes dizains var tikt izpildīts, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un to risinājumus. 4 modeļi tiks iekļauti jau no iepriekš izveidotām kolekcijām. Kurpju modeļi izpildīti no dabīgās ādas, inkrustēti ar kristāliem. 10 - 15 apavu modeļi tiks izstādīti kā ražošanas procesa dažādu iespēju galaprodukts.

Ekspozīcijas kopums tiks izveidots atsakoties no standarta redzējuma mūsdienu izpratnē un tiek uzburta vide, kurā cilvēks var vizuāli būt, atsakoties no uzspiestas laika izjūtas, masu tirgus diktāta un formāli modernu modes produktu patērēšanas ultimāta ikdienas dzīvē.

__________________________________________________________________________________

RADOŠĀS TEKSTILMĀKSLAS DARBNĪCAS IETVAROS MUZEJĀ DARBOJAS:

TEKSTILAPDRUKAS JEB MADAROŠANAS DARBNĪCA – pēc iepriekšējas pieteikšanās 

 

Kontakta tālruņi 7830907, 26408553.

Darbnīcu vada tekstilmāksliniece Inga Priedīte.

Darbnīcas dalībniekiem ir iespēja PAŠIEM SAVĀM ROKĀM PAGATAVOT APDRUKĀTUS GALDAUTUS, SEDZIŅAS, KREKLIŅUS u.c. interesantus tekstila izstrādājumus, izmantojot pazīstamā latviešu nacionālā stila veidotāja ANŠA CĪRUĻA un JŪLIJA STRAUMES ornamentālos motīvus vai izveidot savu ornamentālo risinājumu.

Dalības maksa: 2,00 Ls

 

VILNAS VELŠANAS DARBNĪCA – pēc iepriekšējas pieteikšanās. 

 

Kontakta tālruņi 7830907, 26408553.

Darbnīcu vada tekstilmāksliniece Kristīne Rutka.

Darbnīcā ir iespēja apgūt vienu no vilnas velšanas paņēmieniem, veidojot nelielus priekšmetus no iegūtā filca materiāla. Šādā tehnikā darināts materiāls var būt loti daudzveidīgs: gan biezs, vēja necaurlaidīgs, gan arī ļoti plāns un gaisīgs. To var izmantot visdažādāko ieceru īstenošanā: smalku, vieglu apģērbu veidošanā, aksesuāru darināšanā, tekstilmozaīkas un polsterētas virsmas stepējumu veidošanā.

Dalības maksa 1,50-3,00 Ls.

 

KRĀSAINO SMILŠU DARBNĪCA – PĒC IEPRIEKŠĒJAS PIETEIKŠANĀS

 

Kontakta tālruņi 7830907, 26408553.

Darbnīcu vada Diāna Timofejeva un Agnese Balandina.

Krāsainās smiltis ir ļoti pateicīgs materiāls dizaina objektu veidošanai, darba iespēju daudzveidīgums aizrauj un spēj iepriecināt visus. Dalībniekiem tiek dota iespēja, izmantojot oriģinālas metodes, radīt krāsaino smilšu kompozīcijas plaknē, kā arī izveidot katram savu krāsaino smilšu bērumu stikla mēģenītē. DMDM piedāvā šo darbnīcu skolēnu grupām, veicinot krājuma pieejamību (pirms darbošanās, studējot ornamentu, kompozīciju vai citus mākslas, dizaina aspektus pamatekspozīcijā). Tomēr darbnīcā radoši darboties var jebkurš interesents, neatkarīgi no vecuma un sagatavotības līmeņa.

Dalības maksa 2,00 Ls.

 

JAUNUMS : SPIEDOGU DARBNĪCA – PĒC IEPRIEKŠĒJAS PIETEIKŠANĀS

 

No novembra muzejs piedāvā unikālu iespēju - audumu apdrukas darbnīcā strādāt ar koka apdrukas šabloniem no Indijas un Turcijas. Māksliniece iepazīstina ar tehnikas specifiku un izcelsmi.

Iespējams apdrukāt līdzi paņemtu kokvilnas audumu vai uz vietas iegādātu maisiņu vai salveti.

Darbnīca piemērota nelielām grupām, līdz 8 cilvēkiem.

Dalības maksa 2,00 - 2,50Ls.

 

MUZEJA DARBA LAIKI

Otrdien, ceturtdien, piektdien, sestdien, svētdien no 11.00 - 17.00

Trešdienās: 11.00 - 19.00; Pirmdienās: muzejs slēgts

 

Galerija „APSĪDA”

No 16.04.2009. – 30.04.2009.

ANDA LĪCE. IMANTS RUSMANIS. Ādas mākslas izstāde.

 

No 02.05.2009. – 16.05.2009.

INESE MARGĒVIČA. Keramika.

 

(galerijas vadītāja: Dzintra Hāze; tālr.: 7830915, fax: 7830916)

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Novatours
,


Avis
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.70779324sec.