Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma izstāde "Varavīksnes putni"

No 15. - 19. aprīlim Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma izstāde „Varavīksnes putni”. Izstāde tapusi sadarbībā ar dekoratīvo putnu kolekcijas īpašnieku Juriju Dimitrijevu. Izstādē būs apskatāmi gan fazāni, gan dekoratīvās vistas, gan paipalas, gan irbes. Izstāde apskatāma muzeja darba laikā.

Izrādot krāšņās spalvas, pilni jūsmas un enerģijas katru ienācēju Dabas muzejā sagaida zilganzaļi, oranždzelteni un citās varavīksnes krāsās tērpušies putni. Vieni no ikgadējiem izstādes favorītiem ir fazāni. Iemesls tam ir putnu karaliskais apspalvojums – sudraba, zelta un dimanta krāsās. Izstādē būs aplūkojami vairāki dekoratīvo putnu pārstāvji – Ķīnas paipala – pati mazākā un skaistākā no paipalu šķirnēm. Izstādes apmeklētājus priecēs arī angļu cīņas vista – kaujinieciska tipa vista ar šarmantu izskatu, zīda vista – tā ir ļoti specifiska ar savu melnās krāsas ādu un ar izteikti garām, šaurām un zīdainām spalvām. Marko Polo apceļojot Ķīnu savās piezīmēs par zīda vistām rakstīja, ka ,,tur dzīvo vistas, kurām āda klāta nevis ar spalvām, bet matiem...”.  

Sevišķi brīži putnu mīļiem ir Lieldienu laikā no olām izšķīlušies putnu mazuļi. Tas ļauj priecēt acis ikvienam skatītājam. Tā kā ir pienācis ilgi gaidītais pavasara siltums, arī izstādē būs apskatāms paipalu bērnudārzs – paipalu mazuļi.

Apmeklētājiem izstādē būs iespēja salīdzināt putnu olas, kas atšķiras gan pēc lieluma gan pēc krāsām un izdarīt minējumus par skaistākās olas īpašnieku. Dekoratīvos mājputnus – zīda vistiņas un paipalas arvien biežāk putnu mīļi izvēlas turēt dzīvokļos, jo tām ir mierīgs raksturs un dēj olas. Paipalu oliņas dietologi iesaka lietot uzturā to ārstniecisko un tonizējošo īpašību dēļ.

Ļoti daudziem no mums ir kāda aizraušanās, kas priecē mūs pašus un tuvos cilvēkus. Jurijam Dimitrijevam putnu audzēšana ir visa viņa dzīve, ar ko viņš nodarbojas jau kopš jaunības dienām. J. Dimitrijevs Eiropā ir lielākais paipalu kolekcijas īpašnieks un Latvijā vienīgais dekoratīvo putnu eksperts – tiesnesis.

Šogad izstāde notiek tieši Lieldienu laikā un ceram, ka tā nesīs daudz pārsteigumu bērniem ar ģimenēm. Izstādē būs iespējams konsultēties par putnu audzēšanu un citiem interesējošiem jautājumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Amatierteātra izrāde Endzeles muižas parkā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā pie Endzeles muižas plkst. 19.00 Rūjienas Kultūras nama amatierteātra “Vitrāža” izrāde “Kapusvētku PR” pēc Aivas Birbeles darba | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 20.06.2024 Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40307999sec.