Latvijā viesosies norvēģu koris Volda Vokal

Latvijas koncerttūres ietvaros 1.jūlijā plkst.19:00 Sv.Sīmaņa baznīcā sāksies norvēģu jauktā kora „Volda Vokal” garīgās mūzikas koncerts.

Jauktais koris sniegs garīgās mūzikas koncertu Jūrmalā, Dubultu luterāņu baznīcā piektdien, 3. jūlijā plkst. 19.00.

Klausītājiem būs iespēja dzirdēt gan garīgās mūzikas klasiku – Johanesa Brāmsa “Garīgās dziesmas” op.30 un Morisa Duruflē (Maurice Duruflé) Rekviēmu, gan arī divu mūsdienu norvēģu komponistu skaņdarbus: Magnara Oma (Magnar Åm) kompozīciju „Klusais rubīns” un Ūles Karstena Sundlisētera (Ole Karsten Sundlisæter) „Šīs neredzamās rokas”.

Pie diriģenta pults būs komponists un kora ilggadējais vadītājs Magnars Oms, koncerta programmā iekļauta arī viena no viņa kompozīcijām.

Norvēģu diriģents un komponists Magnars Oms ir pievērsies gan vokālajai, gan kamermūzikai, gan elektroakustiskajaimūzikai, līdz pat lielās formas darbiem orķestrim. No viņa nesenajām kompozīcijām var minēt koncertu bazūnei "Vientuļš " (2004), koncertus arfai “Esi mērķis" (2005), oratoriju “Dieva acis - nevainības un augšanas ārijas” (2007). Skaņdarbs orķestrim "Tas nav sniegs, kas krīt, tie esam mēs, kas ceļamies ” saņēma "Young Euro Classics" klausītāju balvu kā labākā mūsdienu mūzikas kompozīcija Berlīnē 2006.gadā.

Magnars Oms ir vadījis un diriģējis kori “Volda Vokal” tā 18 gadu pastāvēšanas laikā.

Kopā ar kori koncertā muzicēs arī norvēģu ērģelnieks Ūle Larstens Sundlisēters, un arī viena no viņa komponētajām dziesmām - “Šīs neredzamās rokas” skanēs koncertā.

Kora repertuārs ir daudzveidīgs, bet īpaši dziedātāji ir iemīļojuši garīgo mūziku, no klasikas līdz laikmetīgajiem skaņdarbiem. Koncertbraucienos pēdējos divos gados koris ir dziedājis Ungārijā, Čehijā, Polijā, kā arī piedalījies lielos pasākumos un oratoriju atskaņojumos - kopā ar tādiem mūziķiem kā Sissle Ohtaka un „Asian Wings”, Mariela Condo (Ekvadora), „Brazz Brothers”.

Ieeja koncertā par ziedojumiem

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 09.07.2024 Grila uzkodu meistarklase Liepājas reģiona TIB
Konceptpavārs Renārs Purmalis Hoijeres pagalmā aicina uz grila uzkodu meistarklasi 11. jūlijā. | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.08278394sec.