Nacionālajā Botāniskajā dārzā Salaspilī zied krāšņākie rudens vēstneši - dālijas un flokši

Par rudens neizbēgamo tuvošanos atgādina Botāniskā dārza dālijas. Sācies to ziedēšanas laiks. Tas turpināsies vismaz mēnesi – līdz pirmajām rudens salnām, bet, ja laika apstākļi lutinās, tad ilgāk. Pašlaik jau zied vairāk nekā puse no 210 dāliju šķirnēm, kas ir NBD kolekcijā. Tās izceļas ar izcilu ziedu formu un krāsu daudzveidību.

Vasaras beigas iezīmē arī flokšu ziedi. Grieķu valodā flokšu ģints apzīmējums „phlox” nozīmē „liesma”. Flokšu dobe iekrāsota ne vien liesmaini sarkanos, bet arī rožaini violetos un baltos toņos. Šīs bagātīgi ziedošās puķes apbur ar maigo aromātu. Kolekcijā ir 120 flokšu taksoni.

Pateicoties siltajam laikam, daudziem Botāniskā dārza oranžēriju augiem ir „vasaras brīvdienas”. Augi, kas ziemā atrodas slēgtās siltumnīcās, tagad iznesti ārā apmeklētājiem pieejamās vietās. Pie NBD ieejas tradicionāli izvietoti lielie sukulenti – kaktusi, agaves un citi. Savukārt laukumā pie oranžērijas un vecās administrācijas ēkas iespējams aplūkot tādus svešzemju augus kā eikalipti, cipreses, hēbes, eriobotrijas, akmeņozoli un citi.

Kā jau ziņojām iepriekš, šogad Botāniskajā dārzā izveidota vasaras puķu ekspozīcija „Kontinenti”. Tajā vasarzaļie augi sagrupēti pēc to izcelsmes vietas. Pašlaik puķes ir sakuplojušas, pilnos ziedos, un ir īstais laiks novērtēt to dekorativitāti.

Oranžērijās bagātīgi zied epifītiskie bromēliju dzimtas augi – ehmejas, neoregēlijas un citi. Šie augi ziedēšanas laikā maina lapu krāsu – tās krāsojas sārtos toņos. Bromēliju dzimtu oranžērijas kolekcijā pārstāv 35 dažādības no 12 ģintīm.

Sestdien, 8. augustā, Botāniskajā dārzā notiks trešais vasaras stādu gadatirgus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.459409sec.