Latvijas Dabas muzejs aicina uz izstādi "Latvijas vīnogas un vīni"

Latvijas Dabas muzejs no 17. līdz 20. septembrim vīnogu un vīna garšas cienītājus aicina uz izstādi „Latvijas vīnogas un vīni”, kas šogad Latvijā notiks jau 70. gadu. Izstāde veidota sadarbībā ar Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrību, kurā varēs apskatīt vairāk kā 100 dažādu šķirņu vīnogas. Izstādes atklāšana plkst. 14.00 muzeja sestā stāva konferenču zālē, savukārt plkst. 15.00 interesentiem ir iespēja apmeklēt Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības organizēto lekciju par vīnogu audzēšanu.

Aizvien biežāk lauku māju pagalmos var ieraudzīt šīs skaistās dienvidnieces – ogas, ko sauc par vīnogām. Lai arī laika apstākļi šovasar vīnogu audzētājus nav lutinājuši ar karstumu, lai izaugtu izcila vīnogu raža, tomēr izstādē būs sarūpēta ievērojama vīnogu daudzveidība. Izstādē varēs uzzināt vīna gatavošanas noslēpumus, kā arī degustēt vīnogu, augļu un ogu vīnus un uzzināt, kuras vīnogas ir vairāk piemērotas vīna pagatavošanai.

Izstādē varēs apskatīt jau pārbaudītās un jaunās eksperimentālās šķirnes, kas izstādē tiks izstādītas pirmo reizi. Kā saka paši vīnogu audzētāji – tās ir atzītas par piemērotām Latvijas apstākļiem. Vīnogas tiek audzētas gan uz lauka, gan siltumnīcās, gan pie ēku sienām.

Vīnogas ir vērtīgs vitamīnu avots. Mūsu platuma grādos izaudzētās vīnogas ir daudz aromātiskākas, tās satur vairāk neaizvietojamo aminoskābju, vitamīnu un daudz citu vielu, kuras nepieciešamas cilvēka organismam.

Izstādē šogad piedalīsies ievērojami vīnogu selekcionāri un kolekcionāri: Gunvaldis Vēsmiņš, Andrejs Dobelis, Andris Dišlers, Gatis Kušums un citi. Īpaši atzīmējama ir Ēvalda Pūpola izcilā vīnogu kolekcija, kas ir lielākā kolekcija Latvijā. Ē. Pūpola izveidotais slavenais vīna kalns atrodas Jēkabpils rajona Viesītes lauku teritorijas "Rudzīšos". Izstādē tiks eksponētas arī Latvijā pazīstamā vīnogu audzētāja un kluba prezidenta Gvido Dobeļa piedāvātās vīnogu šķirnes, kurš iesaka audzēt 'Zilgu', 'Gunu', 'Veldzi', 'Olgu' un citas.

Izstādes laikā vīnogu audzētāji sniegs profesionālas konsultācijas vīnogu audzēšanā un palīdzēs izvēlēties apmeklētāju vēlmēm atbilstošākās vīnogu šķirnes. Izstādē varēs pasūtīt vīnogulāju stādus nākamajam pavasarim.

 


Izstādes darba laiks:

17. 14.00 – 18.00

18., 19. 10.00 – 18.00

20. 10.00 – 16.00.

Ieejas maksa izstādē:

1Ls -pieaugušie

0.80Ls -studenti

0.50Ls-skolēni, pensionāri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.00453711sec.