Latvijas Dabas muzejā notiks izstāde "Līgatnes lāči"

Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Gaujas Nacionālā parka fonda ‘Līgatnes dabas takas’ zvērkopi Velgu Vītolu no šā gada 23. septembra līdz 2010. gada 28. februārim piedāvā iepazīt lāču dzīvi izstādē „Līgatnes lāči”. Izstādes atklāšana 23. septembrī plkst. 12:00. Izstāde apskatāma muzeja 3. stāvā, zooloģijas ekspozīcijā.

Izstādē būs apskatāmas V. Vītolas fotogrāfijas, kurās redzēsim abas populārās lāču meitenes – Ilzīti un Līzīti, kā arī citus Velgas ‘‘bērnus”. Mazākajiem izstādes apmeklētājiem būs iespēja savu pēdu samērīt ar lāča pēdu un samērīties augumiem, kā arī uzzināt kurš smagāks – lācis vai pats. Izstādes laikā tiks demonstrēta arī LTV 1 raidījuma “Dabas grāmata” filma par mazajiem lācīšiem.

 

1981. gadā V. Vītola sāka strādāt vietā, kas pilnībā atbilda viņas sapnim piecu gadu vecumā – Gaujas Nacionālajā parkā. Tur viņa joprojām strādā par zvērkopi. Pa šiem gadiem viņa bijusi ļoti mīļa māmiņa ne tikai lāču bērniem, bet vairākiem desmitiem savvaļas dzīvnieku, aļņu ģimenē viņai jau pienākas “vecmāmiņas’’ gods.

Lāču pētnieki stāsta, ka Latvijā regulāri sastopami 10-15 lāči. Latvijas mežā ieraudzīt pekaini ir ļoti grūti, bet vienmēr iespējams to apskatīt Līgatnes dabas takās, kur pašreiz mitinās trīs pieaugušie lāči un lāču meitene- Ilzīte. Gadu tūkstošiem Eiropā dzīvoja daudz lāču un tie bijuši dzīvnieku valsts varenākie pārstāvji šajā reģionā. Brūnais lācis dzīvo egļu mežos ar bagātīgu pamežu, vietās ar kritušiem kokiem pie upēm un ezeriem.

No 7. līdz 30. oktobrim skolēni vecumā no 1. līdz 4. klasei tiek aicināti apmeklēt nodarbības par lāci. Savukārt 26. oktobrī notiks ģimenes diena „Lāči un lācīši”, kurā bērni varēs rast atbildes uz jautājumiem par lāču dzīvesveida īpatnībām, aizpildīt darba lapas un piedalīties citās aktivitātēs.

Izstāde tapusi ar A/S Capital, Gaujas Nacionālā Parka fonda, Ozoliņa i/u “Fons” fotodarbnīcas, LTV 1 raidījuma “Dabas grāmata” un Ingmāra Līdakas personīgu atbalstu.

Izstāde ir apskatāma muzeja darba laikā ar muzeja ieejas biļetēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Liepājas pusmaratons Liepājas reģiona TIB
Liepājas pusmaratons atgriežas Liepājas centrā šī gada 29. jūnijā, aicinot visus skriešanas entuziastus piedalīties vienā no vasaras gaidītākajiem | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 20.06.2024 Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Amatierteātra izrāde Endzeles muižas parkā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā pie Endzeles muižas plkst. 19.00 Rūjienas Kultūras nama amatierteātra “Vitrāža” izrāde “Kapusvētku PR” pēc Aivas Birbeles darba | Skatīt vairāk
Tivata un Melnkalne  Karstais piedāvājuma Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 485 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03140092sec.