Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīkos pasākumus bērniem

Sestdien, 2009.gada 31. oktobrī, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atsāks tradicionālās Ģimenes dienas rīkošanu reizi mēnesī. Muzeja gidu un ģimeņu tikšanās laiks nemainīgs – plkst. 12.00., norises valoda – latviešu. LNVM vecākiem un bērniem sniedz iespēju brīvo laiku pavadīt kopā interesanti un saturīgi, atraktīvā veidā iepazīstoties ar muzeja ekspozīcijām un izstādēm.

31. oktobrī plkst. 12.00 bērniem un viņu pavadoņiem būs iespēja izzināt, kā līdztekus Brīvības cīņām (1918-1921) tapa Latvijas valsts. Ar dažādu priekšmetu un fotogrāfiju palīdzību tiks rādīts un stāstīts par izglītības un kultūras dzīvi jaunajā valstī, Latvijas naudas ieviešanu, ikdienas norisēm, protams, arī kara postījumiem un latviešu bēgļu atgriešanos no Krievijas.

2009. gadā paredzēti vēl divi bērniem veltīti pasākumi: 28. novembrī būs aizraujoša iespēja iepazīt Japānu pasākumā „Japāna tuvā un tālā”, kas tiek veidots sadarbībā ar Japānas vēstniecību, bet 19. decembra Ģimenes diena veltīta maskām un ķekatām. Ģimenes dienas LNVM rīkos arī 2010. gadā. Sīkāka informācija sekos.

Bērniem domātus tematiskus pasākumus par dažādām ar vēsturi saistītām tēmām muzejs organizējis kā 2007., tā 2008. gadā. Apmeklētības ziņā vislielāko interesi piedzīvoja sveču liešanas un Lieldienu pasākums, un bruņiniekiem veltītā norise,. „Amatu dienu” cikls, kurā bērni varēja praktiski līdzdarboties seno latviešu amatu prasmju apguvē, arī kļuva ļoti populārs.

Ieejas maksa visai ģimenei – 2 lati. Pasākuma norisi muzejā var fotografēt.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atrodas Rīgas pilī, Pils laukumā 3, 3. stāvā.

___________________

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) ir trešais vecākais muzejs Latvijā un vienīgais Latvijas vēstures muzejs pasaulē. Kopš dibināšanas 1869. gadā, muzejs ir kļuvis par lielāko latviešu tautas muzejisko vērtību krātuvi - tā kolekcijās ir gandrīz 1 000 000 priekšmetu: arheoloģiskajos izrakumos iegūtas senlietas, rotu un monētu depozīti, tautastērpi, tradicionālie darbarīki, tautas lietišķās mākslas darinājumi, sadzīves priekšmeti, fotogrāfijas, dokumenti, kartes, gravīras, gleznas u.c. Latvijas vēstures liecības. Muzeja misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kam ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme. Kopš 2008. gada LNVM filiāle ir Āraišu arheoloģiskais muzejparks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48380589sec.