Konkursā vērtēs Latvijā ražotās maizes kvalitāti

15. starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2010” laikā 08.09.2010 maizes kvalitātes konkursā tiks noskaidrotas Latvijā ražotās augstākās kvalitātes kviešu, rudzu un jaukto miltu maizes ar sēklām vai graudiem.

Šogad Latvijas Maiznieku biedrība (LMB) Maizes kvalitātes konkursu rīko trijās maizes izstrādājumu grupās: kviešu maize ar sēklām, graudiem vai klijām, rudzu maize ar sēklām vai graudiem un jaukto miltu maize ar sēklām, graudiem vai klijām.

Konkursa mērķis ir popularizēt maizes izstrādājumus un veicināt to lietošanu uzturā, izcelt Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus, kā arī veicināt augstas kvalitātes maizes izstrādājumu ražošanu.

LMB pērn aizsāka maizes kvalitātes konkursa rīkošanu, kurā maize tiek vērtēta pēc starptautiski atzītas vērtēšanas sistēmas - katras maizes kvalitāte tiek izvērtētā pēc noteiktiem kritērijiem, nesalīdzinot tās savā starpā.

LMB valdes priekšsēdētājs Kārlis Zemešs atzinīgi novērtē starptautiskās vērtēšanas metodes rezultātus un pieredzi iepriekšējā gadā un uzsver, ka “Latvijā ir daudz prasmīgu meistaru un konkurss ikvienam ražotājam ir iespēja parādīt savu veikumu sabiedrībai, kā arī iegūt ekspertu novērtējumu. Saņemtie maizes kvalitātes vērtējumi maizniekiem noder arī produktu tālākā attīstīšanā”.

Konkursā ar sensorās vērtēšanas metodēm tiks vērtēts maizes izskats, garoza, mīkstuma porainība un struktūra, kā arī maizes garša un smarža. Kvalitātes rādītāju raksturošanai izmanto nozīmīguma koeficientus, kuri izceļ katra rādītāja svarīgumu. Konkursā tiks vērtēta katra produkta kvalitāte atsevišķi nevis noteikts labākais. Vērtētāji būs apmācīti eksperti, kuri ir apguvuši maizes sensorās vērtēšanas pamatprincipus, praktiskās apmācības kursu un kuriem ir vienota izpratne par maizes kvalitāti. Tie ir zinātnieki, kā arī miltu un maizes ražotāji ar pieredzi maizes ražošanā.

Konkursa uzvarētājiem tiks piešķirtas balvas un diplomi, kas apstiprinās katra apbalvotā izstrādājuma kvalitāti. Konkursa rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks izstādes “Riga Food 2010” atklāšanas dienā, 8. septembrī plkst. 11.30.

Šobrīd konkursam pieteikušies desmit maizes ražotāji ar 35 maizes paraugiem.

Konkursu rīko LMB sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT1 un ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes atbalstu. Vairāk informācijas par Maizes kvalitātes konkursu LMB mājas lapā: http://www.maizniekubiedriba.lv/

Ik gadu Latvijas iedzīvotāji patērē 102 000 tonnas maizes izstrādājumu. LMB šobrīd apvieno 25 maizes ražotājus, kuri saražo aptuveni 80% visas Latvijā saražotās maizes.

15. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2010” notiks no 8. līdz 11. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sīkāk: www.rigafood.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 30.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.06.2024 - 28.06.2024  Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Dome Hotel
,


Estravel Latvia
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46393299sec.