Kairā sievietēm palīdzēs izvairīties no uzmācīgiem vīriešiem

Ēģiptes sieviešu tiesību aizsardzības organizācijas vēlas radīt īpašu interneta vietni, kurā tiks attēlota elektroniska Kairas pilsētas karte, kurā atzīmēs "bīstamas" ielas. Ar bīstamību šajā gadījumā domātas ielas, kur jauni vīrieši mēdz uzmākties sievietēm, kas tur staigā bez vīrieša pavadības.

Ņemot vērā nesen veiktas socioloģiskas aptaujas rezultātus, 83% ēģiptiešu sieviešu un 98% ārzemju sieviešu Kairā vismaz vienu reizi ir nācies saskarties ar uzmākšanos uz ielas. Savukārt 62% aptaujāto jauno vīriešu atklāti atzīst, ka regulāri uzmācas vientuļām ēģiptiešu meitenēm uz ielas, kā arī ārzemniecēm.

Tiesībsargājošās organizācijas uzskata, ka risks sastapties ar uzmākšanos uz ielas sievietēm liek pilnībā atteikties no pastaigām pa Kairu. Uzmākšanās ir "sieviešu tiesību pārkāpums, pret ko nepieciešams cīnīties ar stingrākajiem līdzekļiem", tā tiesībsargājošo organizāciju pārstāvji.

Jaunā interneta vietne, kur atradīsies "Uzmākšanās karte", tiks publicēta tuvāko mēnešu laikā. Jebkura sieviete, kurai būs nācies piedzīvot aizskarošu uzvedību uz ielas vai kas būs redzējusi uzmākšanos uz ielas, varēs nekavējoties ziņot par tiesību pārkāpumu portāla moderatoriem. Viņi atzīmēs pārkāpuma vietu kartē un ieteiks vientuļām sievietēm nedoties pastaigās pa minēto vietu.

Iespējams, ka portāla darbā tiks iesaistīti arī vadošie juristi un psihologi, savukārt informācija par uzmācīgajiem vīriešiem tiks nodota Kairas policijai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61337805sec.