Ar Dauna sindromu sirgstošam pusaudzim neļauj ceļot lidmašīnā

Kāda ģimene no ASV, kam pilots nav ļāvis atrasties uz lidmašīnas klāja iekšzemes reisa laikā, uzskata, ka viņi tikuši diskriminēti tādēļ, ka viņu dēls sirgst ar Dauna sindromu.

16 gadus vecajam zēnam un viņa ģimenei nav ļauts kāpt uz American Airlines lidmašīnas klāja svētdien, 2012. gada 2. septembrī, kad tā veikusi reisu no Ņuarkas un Losandželosu.

Pirms plānotā lidojuma ģimene esot samainījusi esošās aviobiļetes pret pirmās klases biļetēm un palūgusi nosēdināt viņu dēlu kopā ar vienu no vecākiem. Šo lūgumu aviokompānijas pārstāvji sākotnēji nav noraidījuši.

Kad ģimene jau gatavojusies iekāpšanai, viņus apturējuši aviokompānijas darbinieki un izteikušies, ka viņu dēls "apdraud drošību", un pusaudzim nav ļauts lidot, uz ko vecāki iebilduši. Vēlāk ģimene pārreģistrēta citas aviokompānijas reisam ekonomiskajā klasē.

"Pusaudzis neizskatījās gatavs lidojumam," pēcāk apgalvoja American Airlines pārstāvis Mets Millers. "Jaunā cilvēka, viņa ģimenes un citu pasažieru drošības dēļ mēs viņus pārreģistrējām citam lidojumam."

Millers vēl izteicies, ka zēns esot bijis “uzbudināts", kā arī "skraidījis pa lidostu pirms iekāpšanas". To gan noliedz pusaudža vecāki, turklāt viņa māte demonstrējusi ar mobilo tālruni uzņemtu video, kurā viņš redzams mierīgi sēžam.

Zēna tēvs izteicies, ka viņa dēls esot mierīgs, labprāt komunicē ar apkārtējiem, turklāt jau gandrīz 30 reižu lidojis aviolainerī. "Problēma ir apstāklī, ka pilotam mans dēls šķita atšķirīgs no citiem pasažieriem. Viņš vienkārši nevēlējās, lai šis zēns būtu lidmašīnas pirmās klases salonā."

Nākamajā reisā ģimene tikusi nosēdināta pēdējā rindā, un pārējiem pasažieriem bijis ļauts ieņemt vietas tikai divas sēdekļu rindas aiz viņiem.

American Airlines gan sola atlīdzināt ģimenei par iegādātajām pirmās klases biļetēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.06.2024 - 28.06.2024  Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.501894sec.