Seišelu salas - vairāk par baltu smilšu pludmalēm

Indijas okeāna Seišelu salas nereti tiek dēvētas par paradīzi. Mājīgas viesnīcas, izcilas pludmales, šalkojošas palmu audzes, granīta klintis, lieliski laika apstākļi viscaur gadu, brīnišķīgas okeāna ainavas ar skaistu zemūdens pasauli, unikālā daba un apbrīnas vērtie saulrieti vilina saulainas atpūtas kārotājus no visas pasaules. Tūroperators “Novatours” apkopojis iespaidīgākos un kārdinošākos iemeslus, kāpēc ir vērts plānot ceļojumu turp.

Mazā valstiņa, kas atrodas Indijas okeānā, uz ziemeļiem no Madagaskaras, sastāv no vairāk nekā 115 salām. Tā kā lielākā daļa no tām netiek apdzīvotas, tās ir iecienījuši tūristi, kas lūkojas pēc rāmas un romantiskas atpūtas.

Tās centrālo daļu veido četras galvenās salas: Mae, Pralēna, Silueta un Ladiga. No tām lielākā ir Mae, kur dzīvo aptuveni 90% valsts iedzīvotāju, atrodas valsts galvaspilsēta Viktorija un galvenā lidosta. Šai salai ir vislabākie savienojumi ar citām salām un šeit ir visplašākais tūristu mītņu piedāvājums.

Salu valsts apbur ar tropu mežu krāšņumu, dažādiem, citur pasaulē nesastopamiem, retiem dzīvniekiem un augu sugām - mežonīgā vaniļa, zilie baloži, melnie papagaiļi, kokosriekstu palmas un medūzas, orhidejas un sarkanpieru papagaiļi. Kā arī tā lutina ar iespaidīgām aspkates vietām.

Vallee de Mai rezervāts

Viens no pasaulē mazākajiem rezervātiem, kas iekļauts UNESCO Pasaules matojumu sarakstā, glabā neskartu tropu mežu ar unikālu floru un faunu. Šeit atrodami milzu akmeņi, čūskas, reptiļi, dažādas putnu un zīdītāju sugas, kā arī iespaidīga palmu daudzveidība. Šī ir vienīgā vieta, kur sastopami jūras kokosrieksti jeb Coco de Mer, kas ir gigantiski rieksti (sver vairāk nekā 20 kilogramu).

Ikoniska pludmale Ladiga salā

Ar prāmi 15 minušu brauciena attālumā no Praslinas salas atrodas Ladiga sala. Tā ir ļoti maza sala, apmēram 10 kvadrātkilometru platībā. Galvenais transports uz salas ir velosipēdi.

Salas lepnums ir Anse Source d'Argent pludmale, ko mēdz dēvēt arī par pludmaļu Meku un tā ir viena no visvairāk fotografētajām pludmalēm pasaulē. Pludmale atrodas nacionālā lieguma teritorijā, kurā ieeja ir par maksu - ar ūdeni nogludinātas dažādu formu granīta akmeņu ainavas un dzidri zilais ūdens atņem vārdus. Šeit laiks apstājas.

Blakus Anse Source d'Argent pludmalei plešas kokosriekstu un vaniļas plantācijas un dzīvo lielie Aldabras bruņurupuči. Salas piekraste ir bagāta ar apburošām pludmalēm, kur pa smiltīm rāpo dažādu krāsu un izmēru krabji, krastā nāk haizivju mazuļi un daudz eksotisku zivju.

Sri Navasakthi Vinayagar templis

Viens no interesantākajiem Mahe salas orientieriem ir Sri Navasakthi Vinayagar templis, kas atrodas netālu no tirgus ielas. Šo apbrīnojamo arhitektonisko ēku ir grūti palaist garām, pastaigājoties pa Centrālās Viktorijas ielām.

Ēka ir daudz mazāka nekā tai līdzīgās Indijā vai Šrilankā. Tomēr šis mazais un krāšņais piemineklis patiesi izceļas vietējā arhitektūrā un ir vienīgais hinduistu templis Seišelu salu arhipelāgā.

Jardin Du Roi garšvielu dārzs

Tā kā Seišelu salas atrodas stratēģiski svarīgā vietā starp Austrumāfriku un Indiju, tās jau izsenis ir būtisks pieturpunkts garšvielu tirdzniecības ceļā. Salās valdošais tropu klimats nodrošina lieliskus apstākļus dažādu garšvielu audzēšanai, ko vienkopus var iepazīt Jardin Du Roi jeb Karaļa dārzā. Dārza viesi var izzināt vaniļas, kanēļa, muskatriekstu un daudzu citu garšaugu audzēšanas tradīcijas.

Zemūdens pasaules baudīšana Sainte Anne Marine Nacionālajā parkā

Sainte Anne Marine ir vecākais Seišelu salu ūdens parks. Tas atrodas aptuveni piecu kilometru attālumā no galvenās Mahē salas, un tas iekļauj sešas salas - Ste Anne, Ile Moyenne, Ile Ronde, Ile Longue, Ile Cachee un Ile aux Cerfs.

Parka viesi var iepazīt krāšņo ūdens pasauli dodoties ekskursijā ar stiklota dibena laivām vai snorkelējot. Katram būs iespēja skatīt dažādu izmēru un krāsu koraļļus un varenu klāstu dažādu zivju. Tā kā parkā atrodas arī lielākā jūraszāļu pļava, pastāv ļoti liela iespēja ieraudzīt arī ūdens bruņurupučus, kas turp dodas baroties.

Bez visa šī Seišelu salām vēl ir virkne citu aktivitāšu, ko piedzīvot atpūtas laikā - tējas plantāciju apciemošana, ruma darīšanas tradīciju izzināšana, tradicionālo darinājumu andele vietējos tirdziņos, neaprakstāmi gardā vietējā ēdiena gatavošanas meistarklases, pārgājieni tropu mežos, peldes ūdenskritumos un, protams, mierpilna atpūta. Ir vērts kaut reizi piedzīvot Seišelu salas! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5218401sec.