Dominikāna no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo Karību jūras salu

Toreiz, pirms vairāk nekā 500 gadiem, pēc trīs mēnešu ilgas kuģošanas pāri Atlantijas okeānam Kristofors Kolumbs noenkurojās Dominikānas salā. Tobrīd neviens vēl nezināja par Amerikas kontinentu. Salu nosauca La Isla Española (Spāņu sala). Šobrīd tā ir viena no pasaulē populārākajām vietām, kurp pasaules izzinātāji ceļo, lai baudītu atpūtu izcilos kūrortos. Tūroperators “Novatours” ir apkopojis būtiskākos faktus, kas noderēs tiem, kas plāno vai apsver ceļojumu uz kārdinošo Karību jūras salu Dominikānu.

Dominikāna ir paradīze romantiskām un aktīvām brīvdienām, atpūtai ģimenes lokā, sērfotājiem, kaitotājiem, kā arī tiem, kas lūkojas pēc mierīgas, lutinošas atpūtas kādā kūrortā. Tropiskā sala saviem viesiem piedāvā gan plašu klāstu kūrortu, gan aicina to apceļot, iepazīstot tās vēsturi, šarmantās pilsētas, mazpilsētas un apburošo dabu.

Fakti, kurus vērts zināt

Valoda - oficiālā valoda ir spāņu, tomēr tūrisma vietās brīvi var sarunāties arī angļu valodā.

Nauda - Dominikānas peso (DOP).

Laika zona -  Atlantijas laiks (GMT-4), kas no Latvijas laika atšķiras par sešām stundām.

Transports - Dominikānā ir uzticama autobusu sistēma. Trīs galvenie uzņēmumi: „Caribe Tours“, „Expresso Bávaro“ un „Metro“, nodrošina ērtus autobusu pakalpojumus starp galvenajām pilsētām un tūrisma objektiem. Nedaudz lētāks transports par autobusiem ir guavas (Guaguas) – mazie autobusi vai mikroautobusi. Ir pieejamas arī auto nomas.

Dzeramnauda - lai arī restorānu rēķinos automātiski ir iekļauta pakalpojuma maksa 10% apmērā, tomēr ir ierasts atstāt vēl papildu 10% no rēķina summas.

Elektrība - Dominikānā ir pieejama 110 voltu elektrība. Tas nozīmē, ka Latvijas ceļotājiem ir jānodrošinās ar elektrības pārveidotājiem.

Ūdens - krāna ūdeni nav droši dzert (pat netīšām norijot dušā). Dzeršanai vienmēr jāiegādājas ūdeni pudelēs.

Klimats

Dominikāna ir saulains galamērķis visu gadu. No decembra līdz marta sākumam, kad Latvijā valda ziema, Dominikānā gaisa temperatūra dienas laikā svārstās starp 25°C un 27°C.

Ieceļošana

Latvijas pilsoņi un nepilsoņi ar tūrisma mērķi var ieceļot Dominikānā bez vīzas. Atļautais uzturēšanās laiks ir līdz 30 dienai.

Pirms iebraukšanas Dominikānā un pirms izbraukšanas visiem ceļotājiem ir jāaizpilda elektronisku veidlapu vietnē https://eticket.migracion.gob.do. Ir ieteicams šo veikt vismaz 72 stundas pirms lidojuma, kā arī izdrukāt vai uzņemt QR koda ekrānuzņēmumu. QR kods netiks skenēts, bet tas ir apstiprinājums, ka veidlapa aizpildīta pareizi.

Pases derīguma termiņam jābūt 6 mēneši pēc izceļošanas no valsts.

Viesnīcu specifika

Dominikāna ir slavena ar saviem izcilajiem "viss iekļauts" kūrortiem, taču ir pieejamas arī savrupākas viesnīcas un privāti namiņi.

Ko apskatīt

Santadomingo - Dominikānas Republikas galvaspilsēta, kas atrodas valsts dienvidos, ir viena no pirmajām pilsētām ko eiropieši nodibināja Amerikā. Līdz mūsdienām galvaspilsētā ir saglabājušies daudzi aizsargmūri un drupas no Kristofera Kolumba laikiem. Šeit maģiski savijas vēsturiskā arhitektūra, muzeju bagātības, pludmaļu plašums, zaļojošs nacionālais parks ar mūsdienu pilsētas kultūru un nakts dzīvi.

Nacionālais parks Los Haitises - viena no populārākajām vietām Dominikānā ar visvairāk nokrišņu un lietainām dienām gadā. Parkā ir divas Holdridge dzīves zonas: mitrs subtropu mežs un ļoti mitrs subtropu mežs. Lietus mežos aug reti koki, plaukst orhidejas, var redzēt eksotiskus putnus, piekrastes ūdeņos un estuāros peldas apdraudētie Amerikas lamantīni.

Puertoplata - viena no iespaidīgākajām Dominikānas vietām, ko dēvē arī par Karību jūras reģiona tūrisma pamatlicēju. Tā apbur ar plašo, iespaidīgo ainavu, kurā mijas jūra, kalni, ielejas, upes un neskaitāmas pludmales. Šeit aug kakao un kafijas koki, tās vecpilsēta ir atsevišķas ekskursijas vērta. Netālu no pilsētas var apmeklēt dabas piedzīvojumu parku "27 ūdenskritumi" – izklaides vietu ar ūdenskritumiem un slidkalniņiem.

Samānas līcis - katru ziemu, no decembra līdz martam, no aukstajiem ziemeļu ūdeņiem Samānas līcī ierodas Ziemeļatlantijas kuprvaļi, lai šeit dotu dzīvību jaunajai paaudzei. Šī ir viena no slavenākajām vietām pasaulē, kur var redzēt šos krāšņos milžus savvaļā. Mirklis, kad vaļi parādās līcī, salā ik gadu ir ļoti gaidīts. Šeit pat iespējams arī vērot delfīnus, kas priecājas par kontaktu ar cilvēkiem.

Ko nogaršot

Plantanas - banānu dzimtas augs, kas dažreiz dēvēts par cepamo jeb miltu banānu.

Sancocho - gaļas un dārzeņu sautējums, kas gatavots no dažādiem gaļas veidiem.

Longaniza - desiņas.

Bunuelas - tradicionālās kūkas.

Zivis - mero(asari), chillo (sarkanais snaperis).

Asapao - bieza gaļas, rīsu un dārzeņu zupa.

Arroz con pollo - vista ar rīsiem, viens no populārākajiem ēdieniem.

La bandera - krāsains ēdiens no rīsiem, sarkanajām pupiņām un banāniem.

Locrio un moro - dažādu veidu rīsu ēdiens ar gaļu un dārzeņiem.

Chimichurris - sviestmaize ar grilētu cūkgaļu.

Tie, kas jau ir viesojušies Karību jūras salā Dominikānā, viennozīmīgi atzīst, ka ir vērts šķērsot plašo Atlantijas okeānu, lai iepazītu tās maģiju. Baltu smilšu pludmales, cenotes, ūdenskritumi, tropu meži un bačatas ritms nespēj atstāt vienaldzīgu. Ir laiks iepazīt Dominikānas Republiku!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48120403sec.