Svarīga informācija ceļotājiem, kuri dodas uz Bolīviju vai Čīli

Ņemot vērā, ka pēc 2019. gada 20. oktobra vēlēšanām un prezidenta Evo Morales atkāpšanās politiskā un drošības situācija Bolīvijā ir pasliktinājusies, Ārlietu ministrija iesaka nopietni izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Bolīviju, it īpaši tūrisma nolūkos.

Ja atrodaties valstī, Ārlietu ministrija aicina izvērtēt iespēju izceļot no valsts. Uz ielas iziet tikai ārkārtējas nepieciešamības gadījumā un netuvoties demonstrāciju vietām. Daudzviet Bolīvijā, tajā skaitā arī galvaspilsētā La Paz, notiek demonstrācijas, kas ir neparedzamas un var pāraugt vardarbīgos nemieros. Ārlietu ministrija stingri iesaka ievērot lielu piesardzību, atrodoties šādu konfliktu tuvumā, un izvairīties no vietām, kur pulcējas liels cilvēku skaits, kā arī sekot līdzi notikumu gaitai ar plašsaziņas līdzekļu palīdzību un ievērot vietējo varasiestāžu norādījumus.

Galvaspilsētā La Paz satiksme var būt būtiski traucēta, tāpat arī satiksmē uz un no El Alto lidostas var būt traucējumi, lidostā ir atcelti atsevišķi avioreisi. Ja plānojat pamest valsti, Ārlietu ministrija lūdz savlaicīgi sazināties ar aviokompāniju vai tūrisma firmu, lai noskaidrotu tā brīža situāciju lidostā, kā arī par transporta iespējām nokļūt līdz lidostai.

Bolīvijā pieaug sīko noziegumu skaits, it īpaši lielajās pilsētās. Daudzi apzagšanas gadījumi notiek autobusu pieturās un sabiedriskajā transportā. Ārlietu ministrija aicina neatstāt personīgas mantas bez uzraudzības (mobilos tālruņus, datorus, fotoaparātus). Ārlietu ministrija stingri iesaka uzbrukuma gadījumā neizrādīt pretestību.

Plānojot maršrutus ceļošanai Bolīvijā, Ārlietu ministrija aicina izvēlēties reģistrētas tūrisma firmas un ceļot pieredzējušu gidu pavadībā. Tāpat Ārlietu ministrija brīdina, ka valstī fiksēti tūristu nolaupīšanas gadījumi naudas izspiešanas nolūkos (ezera Titikaka apkārtnē), notikuši arī seksuāla rakstura uzbrukumi ārvalstu ceļotājām - sievietēm gan klubos, gan viesnīcās. Ārlietu ministrija iesaka atturēties no ceļojumiem uz robežzonu ar Čīli, gadījumā, ja esat nonācis šajā rajonā, aicina izmantot tikai oficiālos autoceļus, jo robežzonas apkārtnē ir sastopamas mīnas. Tāpat iesaka atturēties no Chapare rajona apmeklējuma, jo tur darbojas valsts programma cīņai pret kokas audzēšanu un iespējamas kokas audzētāju un policijas sadursmes.

Ja esat nonācis ārkārtas situācijā:

Ārlietu ministrija aicina  nekavējoties sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26337711 vai e-pastu: [email protected] . Tā kā Bolīvijā nav Latvijas pārstāvniecības, konsulāro palīdzību iespējams saņemt citu Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvniecībās.

Ceļojumu brīdinājumam ir rekomendējošs raksturs un tas neierobežo ar Satversmes 98. pantu noteiktās tiesības personām izbraukt no Latvijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64714289sec.