Latvijas Dabas muzejā notiks lekcija "Daba un cilvēks Latvijas teritorijā pēc leduslaikmeta"

Tuvojoties Latvijas Republikas proklamēšanas svētkiem, aicinām izzināt mūsu valsts senvēsturi Latvijas Dabas muzejā turpinoties lekciju ciklam „Par cilvēkiem un ne tikai..”

15. oktobrī no plkst. 18.00 – 19.30 notiks lekcija “Daba un cilvēks Latvijas teritorijā pēc leduslaikmeta”.

Kā saka lekciju vadītāja – muzeja vecākā antropoloģe Aili Marnica: „ Šis ir īstais laiks atcerēties arī par senākiem laikiem, par to, kā viss sākās.”

Parasti par Latvijas senvēsturi stāsta vēsturnieki. Viņiem ir savs skats uz šo jautājumu. Dabas muzejā dabas un cilvēka senvēsture tiek apspriesta no dabaszinātņu skatpunkta.

Klimata izmaiņu dēļ ledājs atkāpās no Latvijas teritorijas un tā kušanas rezultātā sāka veidoties Baltijas jūra. Ar laiku Latvijas teritorijā parādījās augi un dzīvnieki, kas bija raksturīgi pavisam citiem ģeogrāfiskajiem apgabaliem. Vairāki no tiem saglabājušies līdz mūsdienām kā parastas sugas, bet daži ir palikuši ļoti reti un uzskatāmi par reliktiem.

Gadu tūkstošu garumā notikušas cilvēku grupu migrācijas, kas sasniedza arī Latvijas teritoriju. Sākumā tie bija klejotāji. Kad cilvēki ilgstoši sāka dzīvot vienā vietā – apmetnēs un to tuvumā veidojās kapulauki, cilvēku dzīves liecības kļuva pilnīgākas.

Apmeklētājiem lekcijās ir iespēja uzdot jautājumus, risināt diskusijas, kā arī iegūt sev vērīgas atziņas.

Atgādinām, ka lekcijas notiks katra mēneša trešajā ceturtdienā no plkst. 18.00 līdz 19.30 un katra mēneša ceturtajā sestdienā no plkst. 13.00 līdz 14.30.

Biļetes cena: 1.20Ls

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.67046118sec.