Francijā par 330 tūkstošiem izsolē iespējams iegādāties ciematu

19 remontējamas ēkas brīnišķīgā vietā līdzās Viduslaiku nocietinājuma drupām: apmēram tā varētu izskatīties Francijas ciematiņa Courbefy pārdošanas sludinājums. Līdz šim saņemtais augstākais cenas piedāvājums par Rietumfrancijas ciemu, kurā jau gadiem ilgi vairs neviens nedzīvo, ir tikai 330`000 eiro.

Pēdējais iedzīvotājs Courbefy pameta pirms vairākiem gadiem, un kopš tā laika 19 ciemata mājas, saimniecības ēkas un tenisa laukums lemts iznīcībai. Investori no netālās Limožas pilsētas (Limoge), kas ciematu vēlējās pārveidot par tūrisma atpūtas kompleksu, nobankrotēja un viņu plāni izjuka. Tagad banka vēlas visu ciematu pārdot izsolē.

Pirmajā izsoles kārtā februāra nogalē neatradās neviens potenciālais pircējs, kas būtu gatavs maksāt bankas prasītos 300`000 eiro, lai gan neparasto notikumu plaši atspoguļoja Francijas un citu pasaules valstu mediji un tika saņemti 150 papildus informācijas pieprasījumi no Beļģijas, Lielbritānijas, Šveices, Krievijas, Ķīnas un Tuvajiem Austrumiem.

Marta sākumā beidzot pieteicies investors no Ņujorkas – uzņēmums AHAE Press inc., kura īpašnieks ir korejiešu izcelsmes ainavu fotogrāfs Ahae Jeong. Viņš apliecinājis gatavību samaksāt prasīto summu plus 10 procentus, kas saskaņā ar Francijas likumdošanu ir obligāta prasība, lai varētu sarīkot otru izsoli. Otrā izsoles kārta notiks 21. maijā, un banka cer, ka ciemats tiks pārdots. Izteiktas arī prognozes, ka ņujorkiešu izrādītā interese varētu piesaistīt arī citu potenciālo pircēju uzmanību, kā rezultātā ciematu varbūt izdosies pārdot par ievērojami lielāku summu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 09.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3529911sec.