Vienkāršos komercpārvadājumu dokumentācijas administrēšanu

Ar mērķi detalizētāk noteikt un vienlaikus vienkāršot komercpārvadājumu veikšanai nepieciešamo dokumentu izsniegšanas, anulēšanas vai apturēšanas kārtību ir tapis speciāls noteikumu projekts.

Satiksmes ministrijas izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts „Kārtība, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur atļaujas starptautiskajiem komercpārvadājumiem ar autotransportu Eiropas Savienības teritorijā” ceturtdien, 6. septembrī tika izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē.

Lai veiktu pasažieru vai kravas komercpārvadājumus, uzņēmumiem ir jāsaņem VSIA „Autotransporta direkcija” izsniegta speciālā atļauja (licence). Savukārt, lai veiktu starptautiskos pārvadājumus Eiropas Savienības teritorijā, ir jāsaņem Eiropas Kopienas atļauja un tās kopija konkrētam autotransporta līdzeklim, ar kuru tiek veikti starptautiskie komercpārvadājumi. Pārvadātājam, kas par autovadītājiem kravas pārvadājumu veikšanai nodarbina personas, kuras nav Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi, ir jāsaņem autovadītāja atestāts katram šādam autovadītājam. Taču līdz šim nevienā ārējā normatīvajā aktā nebija atrodams iepriekšminētās kārtības detalizēts izklāsts.

Tāpēc izstrādātais noteikumu projekts nosaka Eiropas Kopienas atļauju, to kopiju un autovadītāja atestātu komercpārvadājumu veikšanai ar autotransportu Eiropas Savienības teritorijā izsniegšanas, anulēšanas vai apturēšanas kārtību. Tajā tiek uzskaitīti iesniedzamie dokumenti un to iesniegšanas kārtība, kā arī noteikta kārtība, kādā tiek pieņemti lēmumi par šiem dokumentiem, un lēmumu apstrīdēšanas kārtība.

Normatīvajā aktā paredzēto prasību izpildi nodrošinās VSIA „Autotransporta direkcija”, kas šobrīd izsniedz, anulē un aptur uz laiku Eiropas Kopienas atļaujas, to kopijas un autovadītāja atestātus.

Noteikumu projekta gatavošanas laikā ir bijušas konsultācijas ar biedrībām „Autopārvadātāju asociācija „Latvijas Auto”” un „Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija”. Izstrādātais projekts vēl ir jāizskata Ministru kabineta komitejā un jāapstiprina valdībā.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6207068sec.