Kuldīgas TIC atzīmē savu 13 gadu jubileju [1]

Oktobris ir Kuldīgas tūrisma informācijas centra (TIC) jubilejas mēnesis. Šogad aprit 13 gadi, kopš dibināts TIC Kuldīgā, viens no pirmajiem TIC Latvijā! Kuldīgas TIC tika izveidots 1994.gadā, reģistrēts UR,- 1995. gada 5.oktobrī kā Kuldīgas Domes un rajona padomes kopīgs uzņēmums ar mērķi veicināt Kuldīgas pilsētas un rajona tūrisma attīstību un nodrošināt informāciju par Kuldīgas tūrisma iespējām, veidojot pozitīvu un pievilcīgu Kuldīgas tēlu Latvijā un ārzemēs. Šo 13 gadu laikā te strādājuši pavisam 9 darbinieki.

Kuldīga ir Latvijas mazpilsēta, bet kā liecina regulāri apkopotie statistikas dati, 2008. gadā līdz 1. oktobrim TIC birojā pēc informācijas par izklaides, atpūtas un nakšņošanas iespējām Kuldīgā klātienē vērsušies 10248 cilvēku. Informācija tiek sniegta arī pa tālruni, e-pastu, vēstulēs un mājas lapā www.visit.kuldiga.lv. Plānojot savus ceļojumus, TIC apmeklē arī kuldīdznieki, kuri izmanto centrā plaši pieejamo tūrisma informāciju par visu Latviju.

Kuldīgas TIC ir izveidojis un organizējis vairākus inovatīvus un Latvijā nebijušus pasākumus un tūrisma produktus, piemēram , „Padomju šarma šovs”, Vislatvijas padomju auto salidojumu „Operācija – Spidometrs uz 50” (2006), dažādas oriģinālas aktivitātes Kuldīgas svētkos, piemēram, „Alekšupītes skrējiens”, „Zelta ikrs”, u.c.

Kuldīgas TIC piedalās arī inovatīvu tūrisma projektu izveidē. Projekta „Hansa Pasage” ietvaros, tika radīts pirmais tūrisma demonstrācijas maršruts Latvijā, pielietojot globālās pozicionēšanas sistēmas tūrismā (GPS).

Projektu rezultātā Kuldīgas TIC šobrīd izveidojis arī lielāko velo nomu Latvijā, ar 200 nomas velosipēdiem. Katru gadu TIC izveido jaunu velo maršrutu pa Kuldīgas apkārtni, kas aprīkoti ar zīmēm un marķējumu dabā un profesionālām velo tūrisma kartēm un GPS.

Kuldīgas TIC regulāri izdod dažādus pilsētas suvenīrus. Jaunākais no tiem ir Kuldīgas spēļu kāršu komplekts. Sagatavotas un izdotas 13 tūrisma brošūras par Kuldīgu, vairākas grāmatas un foto albūms par Kuldīgu.

TIC līdzdarbojies un atbalstījis arī 3 no 29 filmām, kas uzņemtas Kuldīgā („Stiprinieks”, „Tilts”, „Efija”).

Kuldīgas TIC savā pastāvēšanas laikā saņēmis vairākus valsts apbalvojumus, diplomus un pateicības rakstus tūrisma nozarē, piemēram, 1. vieta Latvijā nominācijā „Inovatīvs tūrisma produkts vai pakalpojums”, 2.vieta par labāko kultūras tūrisma pakalpojuma ideju u.c. 2004.gadā Kuldīgas TIC, kā viens no pirmajiem uzņēmumiem Latvijā saņēma sertifikātu „Bērniem draudzīgs uzņēmums”. 2007. gadā, Kuldīgas TIC sagatavoja projekta pieteikumu, kā rezultātā Kuldīga saņēma titulu - "Eiropas izcilākais tūristu galamērķis" Eiropas Komisijas, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) izsludinātajā konkursā.

Kuldīgas TIC ir viens no Kurzemes tūrisma asociācijas dibinātājiem un tas veiksmīgi sadarbojas ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru, Asociāciju „Lauku ceļotājs”, Latvijas tūrisma aģentu asociāciju „ALTA”, un citām profesionālām tūrisma asociācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Zuze 10/10/2008 11:51 WWW.VISITKULDIGA.LV


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52303791sec.