Tuvojas "Tango Sun Festival" – Argentīnas tango svētki Rīgā un Jūrmalā

No 17.–23.augustam Rīgā un Jūrmalā notiks “Tango Sun Festival”, 2. Starptautiskais Argentīnas tango festivāls, kuru organizē Argentīnas tango deju studijas “Tangostudio” vadītāji Aigars Stirna un Ginta Opmane. Festivāla ietvaros notiks tango koncerts (23.augustā Jūrmalā, viesnīcā „Baltic Beach Hotel”), 4 tango vakari – milongas ar starptautiski pazīstamu mūziķu piedalīšanos un dejotāju šoviem, 43 tango meistarklases pie pasniedzējiem no Argentīnas, Vācijas un Latvijas, 7 gaisa deju meistarklases (16.-19.augustā, pirmo reizi Latvijā!), kā arī priekšnesumi un tango apmācība Rīgas svētku ietvaros (22.augustā, ieeja bezmaksas!).

Tuvāka informācija par festivālu: www.tangostudio.lv tel. 26344457 (Aigars Stirna).

No 16.-19.augustam Rīgas Kinostudijā notiks gaisa deju nodarbības, kuras vadīs profesionālie dejotāji un horeogrāfi Hugo Mastrolorenzo un Agnese Vanaga no Argentīnas. Latvijā gaisa deju nodarbības būs pirmo reizi! Tiks rādīti arī paraugdemonstrējumi. Argentīnā gaisa dejas ir ļoti populāras, tās radušās no modernās dejas, vingrošanas un cirka elementiem. Nodarbībās piedalīties var jebkurš interesents. Vienas nodarbības cena: 15 Ls. Biļetes var iegādāties „Biļešu serviss” kasēs, www.bilesuserviss.lv un deju studijā „Tangostudio”, tel. 26344457.

Festivāls oficiāli sāksies pirmdien, 17.augustā 15:30 Vecrīgā, kafejnīcā “Nekādu problēmu” Doma laukumā, ar pasniedzēju no Argentīnas Hugo Mastrolorenzo un Agneses Vanagas priekšnesumiem, tango nodarbību un brīvdabas milongu. Ieeja brīva!

No 20.-23.augustam no 21:30 Jūrmalā viesnīcā „Baltic Beach Hotel” (Majoros, Jūras ielā 23/25) notiks Argentīnas tango vakari – milongas. Aicināti visi tango mīļotāji neatkarīgi no dejotprasmes! 20.augustā festivāla atklāšanas milongu (tango vakaru) vadīs DJ Salvador (Vācija). 21. un 22.augustā milongās spēlēs ievērojamais bandoneonists Jürgen Karthe un viņa vadītais mūziķu kvartets “Cuarteto Bando” (Vācija), vakarus vadīs slavenais tango dīdžejs DJ Carlos (Argentīna), ar deju priekšnesumiem uzstāsies Juan Camerlingo & Diana del Valle, Hugo Mastrolorenzo & Agnese Vanaga, Marcelo Soria & Veronica Villarroel (visi - Argentīna), Salvador & Ilona Rios (Vācija). 23.augustā noslēguma milongu vadīs DJ Evaldas (Lietuva), spēlēs mūziķu kvartets “Undertango” (Latvija). Biļetes uz milongām varēs iegādāties festivāla laikā un pirms ieejas. Cenas: 7 Ls (20.08., 23.08.) un 10 Ls (21.08., 22.08.).

No 20.-23.augustam Jūrmalā, viesnīcā „Baltic Beach Hotel” un Majoru kultūras namā (Jomas ielā 35) notiks 43 tango meistarklases. Tās vadīs starptautiski pazīstamie pasniedzēji no Argentīnas - Juan Camerlingo & Diana del Valle, Hugo Mastrolorenzo & Agnese Vanaga, Marcelo Soria & Veronica Villarroel, pasniedzēji no Vācijas Salvador un Ilona Rios, kā arī Aigars Stirna un Ginta Opmane no Latvijas. Viena meistarklase maksā 10 LVL. Pasniedzēji apmācīs arī Argentīnas tautas dejas Chacarera un Zamba. Pieteikties var gan dejotāji ar pieredzi, gan iesācēji bez tango zināšanām. Meistarklašu progamma: ww.tangostudio.lv/eng/tango_festival0123/programme0 Reģistrēšanās meistarklasēm rakstot uz: [email protected]. Informācija pa tel. 26344457.

22.augustā Rīgas svētku ietvaros Vērmaņdārzā (12:00-17:00) Argentīnas tango deju studijas “Tangostudio” vadītāji Aigars Stirna un Ginta Opmane sniegs priekšnesumus un vadīs pamatsoļu apmācību iesācējiem, piedalīsies arī citi „Tangostudio” dejotāji, notiks tango uzvedums un brīvdabas tango dejošana. Aicināti visi! Daugavas krastmalā (17:00-18:00) Aigars un Ginta uz lielās skatuves sniegs priekšnesumus, spēlēs mūziķi "Cuarteto Bando" no Vācijas, notiks tango pamatsoļu apmācība. Arī pirms tam Ieeja brīva!

23.augustā 19:00 Jūrmalā viesnīcā „Baltic Beach Hotel” notiks Argentīnas tango koncerts, kurā ar priekšnesumiem uzstāsies pasaulē labi pazīstamie tango dejotāji no Argentīnas Juan Camerlingo & Diana del Valle, Hugo Mastrolorenzo & Agnese Vanaga, koncertā spēlēs pazīstamākais Latvijas tango mūziķu kvartets „Undertango”.

Hugo Mastrolorenzo ir izcils tango, Argentīnas tautas deju un modernās dejas dejotājs un horeogrāfs, ieguvis vairāk nekā 50 apbalvojumus Amerikā, Āzijā, Eiropā, uzstājas visā pasaulē. Agnese Vanaga ir jauna, talantīga dejotāja un horeogrāfe, Latvijas Kultūras Akadēmijas absolvente, ieguvusi maģistra grādu dejās Somijas Teātra Akadēmijā, koncertējusi dažādās pasaules pilsētās kopā ar Olgas Žitluhinas dejas kompāniju, jau trīs gadus dzīvo Argentīnā. Juan Camerlingo & Diana del Valle ir lieliski un kaislīgi tango dejotāji un pasniedzēji no Argentīnas, ieguvuši maģistra grādu Tango Universitātē un diplomu Dinzela starptautiskajā tango skolā Buenos Airesā, uzstājas visā pasaulē, šobrīd dzīvo Hamburgā, Vācijā. Kvarteta „Undertango” sastāvā ir četri talantīgi, augsti profesionāli mūziķi: G.Grīnbergs (vijole), M.Zilberts (klavieres), V.Veļičko (kontrabass) un E.Dūra (akordeons). Kvarteta repertuārā ir A.Pjacollas skaņdarbi, klasiski tango un mūzika no visas pasaules. Biļetes var iegādāties „Biļešu serviss” kasēs un www.bilesususerviss.lv. Biļešu cenas: 18 Ls un 20 Ls, vietas pie galdiņiem, ar biļeti varēs apmeklēt arī festivāla noslēguma milongu (tango deju vakaru) turpat viesnīcā no plkst.21:30. Informācija: www.tangostudio.lv/lv/tango_festival01/tango_koncerts, tel.26344457.

Festivālu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, MOBILLY, bārs „I LOVE YOU”, Argentīnas vēstniecība, RIPOMĀJA.LV, I -DEJAS MĀJA, Rīgas kinostudija, Rīgas svētki, „Baltic Beach Hotel”, Majoru kultūras nams, SIA „Eden Springs Latvia”, SIA „Mestako”, tērpu salons „Kāzām un ballēm”, SIA „Coba”, SIA „Aģentūra Lottand”.

Informatīvie atbalstītāji: Lattelecom uzziņu dienests „1188”, Nacionālā ziņu aģentūra „Leta”, portāls „draugiem.lv”, TV 24, portāls Travelnews.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 07.05.2024 Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs Liepājas reģiona TIB
No 4. līdz 11. maijam Liepājā norisināsies starptautiskās tenisa federācijas “ITF World Tennis Tour Juniors” J60 kategorijas tenisa turnīrs. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Kaļķu vārti
,


Biznesa augstskola Turība
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.68347192sec.