Ventspils pastāvēšanas vēsturē vēl nebijis notikums - Karlīnes ielas svētki 2009

2009.gada 29. augustā (sestdien), plkst. 12:00 pirmo reizi Ventspils pastāvēšanas vēsturē norisināsies vēl nebijis notikums – Karlīnes ielas svētki.

Karlīnes ielas svētku rīkotāju ideja ir veicināt ventspilnieku izpratni par pilsētas vēsturisko mantojumu un unikalitāti, atdzīvināt sen aizmirstas Ostgala vērtības un tradīcijas.

Ne katrs ventspilnieks apzinās, kādus dārgumus sevī slēpj klusais, bet tik īpašais Ostgals. Tas nav tūristu iecienīts gala mērķis, bet kad nejaušs garāmgājējs tur iemaldās – viņu pilnībā pārņem šīs vietas valdzinājums un jau nākošajā pastaigas reizē kājas pašas viņu nes uz turieni.

29. augustā visas ielas garumā no Vasarnīcu līdz pat Loču ielai būs svētki visiem – gan Ostgala iedzīvotājiem, gan ciemiņiem. Viss norisināsies tautiņstilā ¬– vienkārši, kā vecos labos laikos, kad puiši meitas mīlēja, kad krogos vīri plītēja un foto bija melni balts.

Visas ielas garumā, ņemot palīgā arī sānieliņas, kūsās dzīvība, skanēs lībiešu dziesmas, smaržos kūpinātas zivis, smaržas un garšas kārpiņas kairinās īpašās "Znotiņa" pankūkas, labais kvass un kreisais alus, "Prinča" zapcmaizes ar brangu lauku pienu, mājas siers un sklandrauši.

Neiztiks arī bez andelēšanās. Pie Znotiņa būs nopērkams it viss, sākot no metāla skrūvītes ar īpašu vītni. Pavilionā "Betlēme" liesim sveces, salonā "Loka" gaidīsim gan dāmas, gan kungus, krogā "Koreja" lustēsim kā sendienās. Pie kapteiņa Jostmaņa nogaršosim zivju zupu, dzeltenajā parkā stiepsim sievas, zāģēsim malku. Fotodarbnīcā "Pie Jura" bildēsimies, mežģīsim mēli lībiešu skolā "Princ jūs".

Svētku rīkotāji ir īpaši parūpējušies ne tikai par viesu garšas kārpiņām, bet arī viņu acu un ausu prieku. Acis priecēs deju kolektīvi, ausis - dziedātāji. Dāmas, sarosieties! Jūsu priekam muzicēs iemīļotās grupas "Roja", "Zvaigžņu lietus" un "Baltie lāči".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 12.05.2024 TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Muzeju nakts Vecsalienas muižas pilī. TAKA
18. maijā no plkst. 18.00 līdz 24.00 sadarbībā ar biedrību “Lauku studija” Vecsalienas muižas pilī notiks pasākums “Izgaismo pili” | Skatīt vairāk
AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Trakai TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74144602sec.