Rīga – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta [2]

Rīga 2014. gadā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu – to 2009.gada 15.septembrī preses konferencē paziņoja atlases komisijas priekšsēdētājs sers Roberts Skots.

- Varam būt gandarīti un lepni par Rīgas izvirzīšanu kultūras galvaspilsētas statusam. Ar visu atbildību gatavosimies šim svarīgajam notikumam. Rīgai sniegtā uzticība ir iespēja nostiprināt Rīgas un Latvijas lomu Baltijas jūras reģionā, kā arī palielināt mūsu pilsētas atpazīstamību Eiropā. Visi valsts iedzīvotāji 2014. gadā būs ieguvēji, jo Rīga ir gatava būt par vārtiem uz Latviju, - norāda N.Ušakovs.

Rīgas domes vadība izsaka lielu pateicību par ieguldīto darbu visiem, kas piedalījās Rīgas pieteikuma veidošanā, kā arī visiem rīdziniekiem, kas Rīgas svētku laikā atbalstīja savas pilsētas kandidatūru akcijā „Pilsēta – orķestris”.

Tāpat Rīgas domes vadība pateicas Liepājas un Cēsu pašvaldībām, kas arī kandidēja uz kultūras galvaspilsētas statusu, par radošo un auglīgo sāncensību. Rīgas piedāvātajā pieteikumā paredzēts, ka tā kultūras galvaspilsētas statusa ietvaros sadarbosies ar šīm pilsētām, ja tās šādu sadarbību atbalstīs.

- Kultūras programmas ietvaros mums būs iespēja runāt par Latvijai un visai Eiropai svarīgiem jautājumiem. Tas ir nozīmīgi arī saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā 2015. gadā, - atzīst Rīgas domes priekšsēdētājs.

Atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumam, 2014. gadā par Eiropas kultūras galvaspilsētu paralēli kļūs divas pilsētas – viena Latvijā un viena Zviedrijā. Starptautiskā žūrija par Rīgas partneri ir izvēlējusies Umeo pilsētu Zviedrijas ziemeļu daļā.

Žūrijas lēmumu Eiropas Savienības ministri oficiāli apstiprinās nākamā gada pavasarī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 alberts 09/16/2009 14:06 Steidzīgi vajag uzstellet vēl kadu Ļermontovu,Gogoli(bet tikai ne Dudajevu) u.tml.Uškov uz priwekšu.

2 Wenden 09/16/2009 13:49 ...Uzvar nauda un lielums...es domāju 95% rīdzenieku pat nezin ka kaut kas tāds notiks, žēl...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 11.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Rija Domus Hotel
,


Biznesa augstskola Turība
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65107822sec.