Tūrisma studenti piedāvā bezmaksas ekskursijas Vidzemē

Sestdien, 20.02.2010, atzīmējot Starptautisko tūristu gidu dienu, Vidzemes Augstskolas (ViA) Tūrisma un viesmīlības fakultātes studenti jau otro gadu pēc kārtas aicina piedalīties bezmaksas ekskursijās. Šoreiz piedāvājums ir vēl plašāks, pasākumi notiks Valmierā, Cēsīs, Smiltenē un Duntē. Ekskursijas vērstas uz interesantu, aktīvu un brīžiem netradicionālu iespēju atpūsties un izzināt sevi.

Ekskursiju sākuma laiki un vietas (sestdien, 20.februārī):

· „Valmiera dejo” – stāsti un dejas pilsētā. Sākums pl.14:00 Valmierā, Vecpuišu parkā pie Rīgas ielas.

· „Ziemas nebīsties” – ziemīgs piedzīvojums Valmieras Gaujmalā, kad ievas vēl nezied – trīs tilti, viena upe. Sākums pl. 11:00 pie „Dzelzīša” Jaunās Smilšu ielas galā.

· „Atrodi Cēsīs” – orientēšanās, iepazīstot zināmas un mazāk zināmas Cēsu vietas. Sākums pl. 12:00 pie Cēsu Jaunās pils.

· „Reiz Smiltenē...” – ekskursija ar jautrām aktivitātēm. Sākums pl. 11:00 pie Kalnamuižas.

· „Minhauzens nūjās” – nūjošana Duntē un Minhauzena stāsti. Sākums pl. 11:00 pie Minhauzena muzeja.

Pasākumi ilgs vidēji pusotru, divas stundas – atkarībā no laika apstākļiem un dalībnieku iesaistīšanās. Aicinājums saģērbties atbilstoši februārim. Sildīs studentu jautrība un izdoma. Īpaši tiek aicināti paši pilsētu un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji, lai padarītu sestdienas atpūtu par patīkamu un izzinošu piedzīvojumu. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Noteikti gaidīti arī viesi no tālākām vietām un arī paši studenti vai skolēni.

Kā pastāstīja ViA profesionālās bakalaura programmas „Tūristu gids” direktors Andris Klepers: „Jau pagājušā gadā studentu organizētā Valmieras ekskursija Starptautiskās tūristu gidu dienas ietvaros bija brīnišķīga un plaši apmeklēta. Pārsteidzoši, cik liela bija šogad studentu vēlme iesaistīties. Zinu, ka viņi cītīgi gatavojas un gaidāms ne viens vien pārsteigums. Ekskursijas apmeklētāji ir laipni aicināti iesaistīties un dalīties ar savu pieredzi, bagātinot studentu zināšanas.”

ViA profesionālā bakalaura studiju programma „Tūristu gids” sagatavo gidus atbilstoši Eiropas Savienības rekomendācijām un studijas ilgst četrus gadus. Šobrīd programmu apgūst ap 40 studējošie. Sadarbībā ar otras tūrisma profesionālās bakalaura programmas „Tūrisma organizācija un vadība” studentiem šādas ekskursijas būs arī turpmāka tradīcija februāra trešajā sestdienā.

Starptautiskā tūristu gidu diena tiek atzīmēta visā pasaulē kopš 1980. gada 21. februāra. Līdzīgi arī citviet Eiropā ekskursantiem šajā dienā ļauts baudīt tūristu gidu amata mākslu.

Kontaktpersona: Andris Klepers, tālrunis 29419818

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 04.05.2024 Dzīvas mūzikas vakars Park Hotel Latgola
04.05.2024 plkst.20:00 Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Svinēt ziedoni ūdenstornī Liepājas reģiona TIB
4. maijā Karostas ūdenstornī, Ģenerāļa Baloža ielā 29, Liepājā, notiks vienas dienas mūzikas, mākslas un laikmetīgā teātra festivāls | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,


Preiļu novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4591639sec.