Gaisa balonu festivālā Valmierā piedalīsies arī dirižablis

Laikā no 21.-25.07.2010 Valmierā norisināsies jau 5. Starptautiskais gaisa balonu festivāls „Valmieras kauss 2010”, kura ietvaros notiks arī Latvijas meistarsacīkstes gaisa balonu sportā. Festivālā šogad startēs 23 komandas no Latvijas, Lietuvas, Slovākijas un Polijas, kā arī būs iespēja redzēt dirižabli no Lietuvas.

„Festivāls Valmierā jau norisināsies piekto reizi un jāatzīst, ka jūtamies šeit kā mājās. Arī no organizatoriskā viedokļa ir vieglāk plānot sacensības, ja ir zināma un iepriekš pārbaudīta vieta. Izveidojusies arī ļoti laba sadarbība ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Valmieras Kultūras centru, tāpēc mums ir liels prieks festivālu rīkot tieši Valmierā un sagādāt prieku pilsētniekiem,” stāsta festivāla direktors Uldis Dūmiņš.

Katru gadu gaisa balonu festivāla organizatori parūpējas arī par kādu pārsteigumu. Šogad interesentiem būs iespēja vērot dirižabli „Omnitel” no Lietuvas. „Šī gada festivāls būs savā ziņā būs arī gatavošanās jau nākamajam gadam, kurā plānojam īstenot ambiciozu mērķi – noorganizēt Pasaules čempionātu gaisa balonu sportā sievietēm. Tāpēc esam piesaistījuši personālu no Lielbritānijas, Nīderlandes, Vācijas, Ungārijas, kas jau piedalījušies pasaules čempionātu organizēšanā,” stāsta Uldis Dūmiņš.

„Kā ikkatru gadu, lieli un mazi valmierieši aicināti vērot arī gaisa balonu nakts spīdēšanu, kas norisināsies Dīvaliņa pļavā piektdien, 23.jūlijā, no plkst. 23.00. Pēc pasākuma notiks arī balle, kurā spēlēs grupa „Velves”. Ieeja būs bez maksas,” informē Valmieras Kultūras centra direktore Vaira Dundure.

Festivāla dalībnieki Valmierā ieradīsies 21. jūlijā, kad ieplānots jau pirmais lidojums plkst. 19.00. Valmieriešus krāsainie baloni debesīs virs pilsētas priecēs katru dienu gan rīta, gan vakara lidojumos līdz 24.jūlijam. Rīta lidojumi plānoti no plkst. 6.00, savukārt vakara lidojumi no plkst. 19.00. Dirižabli būs iespēja vērot 23. un 24.jūlija lidojumos. Gaisa balonu festivāls „Valmieras kauss 2010” ar rīta lidojumu noslēgsies svētdien, 25.jūlijā.

Uldis Dūmiņš informē, ka gaisa balonu lidojumi notiks tikai labvēlīgos laika apstākļos. Lidojumu precīzu laiku un vietu noteiks sacensību direktors tieši pirms paredzētā lidojuma. Informācija par lidojumiem būs pieejama interneta mājas lapā http://www.naclidot.lv/, zvanot uz Valmieras Kultūras centru pa tālruni 64207207, kā arī sekojot Valmieras pilsētas pašvaldības kontam twitter.com/valmiera_lv sociālajā tīklā http://www.twitter.com/.

Festivāla norisi atbalsta Valmieras pilsētas pašvaldība, AS „Valmieras piens”, Coca Cola Hellenic Latvia., „Valmiermuižas alus”, SIA „Dylan Distribution”, viesnīca „Naktsmājas”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11597395sec.