Baha kamermūzikas festivāls piedāvā Helsinku orķestra koncertu

13.04.2010 pulksten 19.00 Rīgā, Mazajā Ģildē viesosies Helsinku Baroka orķestra grupa (Helsinki Baroque Orchestra) diriģenta Āpo Hakinena vadībā. Solists – kontrtenors Teppo Lampela.

Koncerta programmā: Musica Baltica no Upsalas Düben kolekcijas.

1997. gadā dibinātais Helsinku Baroka orķestris ir jaunu mūziķu apvienība, kas piedāvā klausītājiem iespēju baudīt seno mūziku līdz šim nebijušā, atšķirīgā atskaņojumā. Orķestra dalībnieki spēlē attiecīgā laikmeta instrumentus, kas atspoguļo viņu centienus komunikatīvā veidā atklāt jaunas perspektīvas seno meistardarbu izpildījumā.

Kopš 2003. gada Helsinku Baroka orķestra mākslinieciskais vadītājs ir Āpo Hakinens. Viņa iespaidīgās zināšanas un personīgā iztēles spēja piešķīrusi orķestrim noteiktu ievirzi, un tas kļuvis par vienu no visinteresantākajiem ansambļiem Somijas mūsdienu muzikālajā dzīvē. 2009. gadā par Āpo Hakinena pirmo vietnieku kļuva itāļu vijolnieks un diriģents Riccardo Minasi, kurš starp citu, Baha festivālā Rīgā viesojās pagājušajā gadā.

Helsinku baroka orķestris uzstājies Londonas Vigmor zālē, Ķelnes filharmonijā, kā arī Helsinku, Turku, Briges, Baireitas, Drēzdenes, Getingenes, Švecingenes, Stokholmas, Palermo, Estellas, Bržezices, Zagrebas, Varaždinas un Varnas mūzikas festivālos. Helsinku Baroka orķestris veicis ierakstus kompānijās Alba Records (Monteverdi, 2004) un Naxos (Rihtera simfonijas, 2007 & 2009).

Diriģents Āpo Hakinens (Aapo Häkkinen) (1976) no 1995. līdz 1998. gadam mācījies Amsterdamas Sweelinck konservatorijā pie Bob van Asperen un no 1996. līdz 2000. gadam pie Pierre Hantaï Parīzē. Tūlīt pēc solista diploma saņemšanas 1998. gadā viņš ieguvis otro godalgu klavesīna spēles konkursā Brigē. Āpo Hakinens uzstājies gan kā solists, gan kā diriģents vairumā Eiropas valstu un Meksikā. Viņš ierakstījis mūziku tādās kompānijās kā Aeolus, Alba, Avie, Cantus, Deux-Elles un Naxos. Viņš regulāri spēlē ne vien klavesīnu, bet arī ērģeles un klavihordu. Āpo Hakinens ir pedagogs Sibeliusa akadēmijā un starptautiskās meistarklasēs.

Solists, kontrtenors Teppo Lampela (Teppo Lampela) (1969) dziedāšanu mācījies Sibeliusa akadēmijā pie Marjut Hannula un meistarklasēs pie Evelyn Tubb, Michael Fields, Andreas Scholl, Kevin Smith, Carl Høgset un Oren Brown. 2005. gadā viņš ieguva pirmo godalgu Lohja tenoru konkursā Somijā. Somijā Lampela ir labi pazīstams J. S. Baha, Hendeļa, Pergolezi, Bukstehudes un Arvo Pērta mūzikas izpildītājs. Viņa plašajā alta solo repertuārā iekļauti paši nozīmīgākie baznīcas mūzikas skaņdarbi: J. S. Baha "Sv. Jāņa pasija", "B minora mesa", "Lieldienu oratorija", "Magnificat", "Ziemassvētku oratorija", kā arī daudzas kantātes, G. F. Hendeļa oratorijas "Messia" un "Jeptha", V. A. Mocarta "Rekviēms", "G mažora mesa" un "D minora mesa" un citi darbi. Teppo Lampela uzstājies kā solists kopā ar daudziem Somijas koriem un lielākajiem orķestriem. Pateicoties viņa vokālajam talantam un muzikalitātei, viņš ir ļoti populārs vokālās mūzikas, vokālās interpretācijas un ansambļa dziedāšanas pedagogs. Turklāt Teppo Lampela bijis daudzu slavenu ierakstu producents.

Tuvākie koncerti festivāla ietvaros: 16. aprīlī pl. 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē būs iespēja dzirdēt čellistu Erich Oskar Huetter un akordeonistu no Austrijas Stehan Heckel. Programmā - J. S. Baha darbi un improvizācijas. Savukārt 20. aprīlī pl. 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē firmas J. C. Neupert āmuriņklavieres spēlēs izcilais pianists Aleksejs Ļubimovs (Krievija). Programmā - V. A. Mocarts, K. F. E. Bahs, J. Kr. Bahs, J. Haidns.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze“ kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: http://www.bilesuparadize.lv/. Biļešu cena Ls 5,00 – 10,00.

Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Sekojiet informācijai - http://www.music.lv/bachfestival/ un tiksimies festivāla koncertos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Novatours
,


Ventspils TIC
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.41154194sec.