«FlixBus» nosauc Latvijas iedzīvotāju populārākos autobusu ceļojumu galamērķus

Salīdzinot ar aizvadīto gadu, 2023. gadā Latvijā ievērojami pieaudzis tālsatiksmes autobusu pasažieru skaits. Mihals Lemans (Michal Leman),“FlixBus” rīkotājdirektors Baltijas valstīs, norāda, ka ekonomiskās lejupslīdes apstākļos cilvēki vēlas ietaupīt finanšu līdzekļus un izvēlas videi draudzīgākus ceļošanas veidus. Latvijā tālsatiksmes autobusu operators “FlixBus” nodrošina astoņus tālsatiksmes galamērķus, un šogad populārākie no tiem bijuši - Tallina, Viļņa un Kauņa.

2023. gada jūlijā “FlixBus”, sadarbojoties ar “Tallink”, nodrošināja savienotos maršrutus no dažādiem autobusu atiešanas punktiem Baltijas valstīs uz Somiju, kas ceļotāju vidū bijuši atzinīgi novērtēti, atzīst Mihals Lemans. “Tā mēs ne tikai paplašinājām savu darbību, bet arī veicinājām plašāka mēroga savienojamību un atbildību pret vidi," sacīja M. Lemans. Viņš norāda, ka “zaļais maršruts” ziemeļu kaimiņu virzienā, stiepjas no Varšavas līdz Vāsai, iekļaujot arī braucienu ar kuģi no Tallinas uz Helsinkiem.

M.Lemans norāda, ka autobusu pasažieru skaita pieaugums atspoguļo divas galvenās tendences, proti, patērētāji meklē izdevīgākās ceļošanas iespējas un videi draudzīgākās alternatīvas lidojumiem.

“Ekonomisko izaicinājumu laikā ceļošanas paradumi mainās. Cilvēki meklē izdevīgākās alternatīvas, jo vēlme ceļot nezūd,” apstiprina M. Lemans. Viņš uzskata, ka mobilitāte ir cilvēktiesību fundaments, kas ietver vairāk par nokļūšanu no punkta A līdz B. “Cilvēkiem būtu jānodrošina iespēja ceļot un iepazīt pasauli, neatkarīgi no tā, kur viņi dzīvo un kāds ir viņu ekonomiskais stāvoklis,” viņš norāda.

M. Lemans uzskata, ka pieprasījums pēc tālsatiksmes autobusu pārvadājumiem atspoguļo arī globālo cīņu pret klimata pārmaiņām un vides piesārņojumu. “Ilgtspēja ceļotājiem ir kļuvusi svarīgāka - īpaši jaunajai paaudzei, kas autobusu satiksmi uzskata par videi draudzīgāku ceļošanas veidu. Šis ceļošanas veids atspoguļo viņu vērtības,” tā M.Lemans.

M. Lemans piebilst, ka “FlixBus” ir svarīgi samazināt kopējo siltumnīcefekta gāzu izmešu apjomu, jo īpaši pilsētās, tādejādi veicinot tīrāku un veselīgāku pilsētvidi. “Ilgtspēja ir neatņemama “FlixBus” DNS sastāvdaļa, un mūsu misija ir veicināt videi draudzīgāku domāšanu ceļojot. Tāpat mēs aktīvi testējam ar ūdeņradi darbināmus autobusus, kas ir piemēroti tālsatiksmes braucieniem, aprīkojam autobusu jumtus ar saules paneļiem, kā arī šobrīd attīstām pilnībā elektriskus tālsatiksmes autobusus.”

2022. gadā, izvēloties “FlixBus” un “FlixTrain”, pasažieriem izdevies nepieļaut 800 000 tonnu oglekļa dioksīda izdalīšanos. Turklāt, kopš 2015. gada uzņēmumam kopā ar pasažieriem ir izdevies kompensēt vairāk nekā 98 000 tonnu CO2, veicot brīvprātīgus maksājumus biļešu rezervēšanas laikā, lai kompensētu siltumnīcefekta gāzu izmešus. Ceļošana ar “FlixBus” ir vismaz piecas reizes videi draudzīgāka nekā ceļošana ar automašīnu un vismaz astoņas reizes videi draudzīgāka nekā ceļošana ar lidmašīnu.

"Mūsu autobusi patērē mazāk degvielas, un to siltumnīcas gāzu izmešu līmenis ir ļoti zems. Protams, ir grūti doties ceļojumos, pilnībā izvairoties no CO2 emisijām pat videi visdraudzīgākajā autobusā. Tādēļ katram pasažierim piedāvājam brauciena rezervēšanas laikā iespēju samazināt “FlixBus” autobusa ietekmi uz vidi, biļetes cenai pievienojot automātiski aprēķinātu CO2 emisiju kompensāciju. Šo ziedojumu mēs tālāk ieguldām sertificētos klimata aizsardzības projektos,” norāda M. Lemans.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.4379909sec.