Piecas idejas ziemas brīvdienu pavadīšanai Brēmenē

Vācijas pilsēta Brēmene zināma kā pasaku pilsēta galvenokārt tāpēc, ka tā ir mājvieta slavenajiem Brāļu Grimmu pasakas varoņiem “Brēmenes muzikantiem”. Tomēr Brēmene, īpaši ziemā, ir piesātināta ar svētku sajūtām, arhitektūras dažādību, kā arī slidošanas un aktīvās atpūtas iespējām. Zemāk prāmju operatora DFDS ceļošanas eksperti apkopojuši piecas idejas ziemas brīvdienu pavadīšanai Brēmenē, kur iekļautas aktivitātes dažādām gaumēm.

Adventes kalendāra iela un šauro ieliņu kvartāls

“Böttcherstraße” ir unikāla Brēmenes iela, kurā atrodas virkne skaistu jūgendstila ēku. Svētku sezonā šī iela kļūst par adventes kalendāru, kurā katrā ēkā ir atšķirīga skatloga ekspozīcija, kas tiek atklāta katru dienu līdz pat Ziemassvētkiem. Apmeklētāji var pastaigāties pa ielu un priecāties par svētku izstādēm, kā arī apskatīt veikalus un kafejnīcas, kas atrodas abās pusē šai gleznainajai ielai.

Tikai dažu simtu metru attālumā no Brēmenes tirgus laukuma ir Šnoora kvartāls. Šis viens no vecākajiem pilsētas rajoniem priecē gan vietējos iedzīvotājus, gan apmeklētājus no visas pasaules. Šeit mazie, krāsainie namiņi un veikaliņi kā pērles uz virtenes rindojas gar tik šaurām ieliņām, ka ar izstieptām rokām var pieskarties abām ielas pusēm. Tāpēc nav brīnums, ka ASV laikrakstā “The New York Post” Šnooras unikālās ieliņas tiek ierindotas starp "stilīgākajām" pasaulē. Tādēļ šīs ieliņas apmeklējums obligāts gan tiem, kas vēlas iemūžināt skaistu foto Instagram, gan tiem, kad vēlas gūt kripatiņu vēsturiskās dvesmas.

Grauzdētu mandeļu un tradicionālo vācu desiņu smarža

Kad gaisā virmo grauzdētu mandeļu un tradicionālo vācu desiņu smarža, ir īstais laiks, lai dotos uz Ziemassvētku tirdziņu, baudot siltu karstvīnu un apskatot stalto un spožo Ziemassvētku eglīti Brēmenes tirgus laukumā.

“Weihnachtsmarkt” ir Brēmenes galvenais Ziemassvētku tirdziņš pilsētas centrālajā laukumā. Tas ir viens no senākajiem un tradicionālākajiem tirdziņiem Vācijā, kurā katru gadu ir vairāk nekā 170 stendu.

Tirdziņā iespējams iegādāties ar rokām darinātus amatniecības izstrādājumus, siltus dzērienus un vācu tradicionālos gardumus, piemēram, vācu desiņu, grauzdētas mandeles un daudz ko citu. Tirdziņa apmeklētāji var baudīt dzīvo mūziku, ko sagādā pilsētas pūtēju orķestris, kā arī izbraukt ar karuseli, no kura paveras satriecošs skats uz pilsētu. Turklāt namiņi, kas bagātīgi izrotāti ar Ziemassvētku gaismiņām, rada īpašu svētku noskaņu.

Maģiskas aktivitātes un mūzikas ritmi

“Schlachte-Zauber” ir Ziemassvētku tirdziņa un ziemas aktivitāšu maģisks apvienojums, kas atrodas Brēmenē gar Vezeres upi. Tur atradīsiet ne tikai viduslaiku noskaņās veidotu Ziemassvētku tirdziņu, bet arī slidotavu, kērlinga laukumu un dažādus ēdienus un dzērienu stendus. Apmeklētāji var iznomāt slidas un izbaudīt jautru dienu uz ledus skaistās upes un pilsētas ainavas ielokā.

Aktīva atpūta uz slidām iespējama arī populārajā Brēmenes ledus hallē “Paradice”. Viens no īpašajiem piedāvājumiem ir ledus disko, kur apmeklētāji var izjust mūzikas ritmus un dejot uz ledus. Tā ir brīnišķīga iespēja visai ģimenei vai draugu grupai baudīt aizraujošu dienu – pilnu ar kustībām, smiekliem un ritma enerģiju. Tuvākie ledus disko vakari norisināsies 30. decembrī, kā arī 6. Janvārī, savukārt ieejas biļetes cenas – sākot no 10 EUR par biļeti.

Romantika Brēmenē jeb brauciens ar zirgu pajūgu

Brauciens ar zirgu pajūgu ir romantisks un svinīgs veids, kā svētku laikā apskatīt Brēmenes apskates objektus, piemēram, Rolanda pieminekli un Brēmenes muzikantus. Apmeklētāji var sasegties zem siltas segas un baudīt nesteidzīgu braucienu pa pilsētu, pa ceļam aplūkojot krāšņi izgaismotās ielas, kuras rotā Ziemassvētku gaismiņas un grezni rotājumi. Šis romantiskais brauciens ļauj ne tikai izbaudīt Brēmenes skaistumu, bet arī justies kā pasakā, kur katrs skats ir kā glezna un katrs mirklis piepildīts ar svētku gaisotni.

Svaiga gaisa un aktīvas atpūtas mīļotāju paradīze

“Bürgerpark” ir atpūtas vieta ikvienam, kas vēlas rast mieru un klusumu vai relaksāciju caur aktivitātēm pie dabas. Parks atrodas tieši Brēmenes centrā un tas ir skaists visu gadu, bet jo īpaši ziemā, jo tas ir viens no nozīmīgākajiem ainavu parkiem Vācijā. “Bürgerpark” ir īpašs ar tās vēsturisko nozīmi, par ko liecina senie tilti, soliņi un pieminekļi, kas dāvāti parkam, lai palīdzētu to uzturēt tikpat skaistu un greznu nākamajām paaudzēm. Parkā ir arī pastaigu takas, dīķi un daudz savvaļas dzīvnieku.

Brēmenes pilsētas centra vidū Brēmenes “Wallanlagen” parks kā zaļa oāze aicina uzkavēties un aktīvi atpūsties, iepazīstot šo parku. “Wallanlagen” iespējams aplūkot arī Brēmenes ikoniskās miltu vējdzirnavas – pēdējās, kas saglabājušās no 19. gadsimtā celtajām dzirnavām. Mūsdienās vējdzirnavās ir ierīkots grezns restorāns, kas atrodas dārzu un dabas ielokā.

Prāmis - ērtākais risinājums ceļojumam uz Brēmeni

Ja plānojat doties ziemas piedzīvojumā uz Brēmeni, vislabākais veids, kā tur nokļūt, ir ar prāmi. DFDS prāmju pārvadātājs piedāvā regulārus maršrutus no Klaipēdas Lietuvā uz Ķīli Vācijā, ļaujot ceļotājiem baudīt ne vien rāmās jūras brauciena romantiku, bet arī pārvadāt savu transportlīdzekli un ceļot bez bagāžas ierobežojumiem, nodrošinot ērtības un komfortu ceļā uz galamērķi. Prāmja Ķīles terminālis atrodas nieka divu stundu brauciena attālumā no ziemas piedzīvojumiem bagātās Brēmenes. Turklāt, ceļojot ar prāmi, līdzi atpūtai ceļotāji var nesatraukties par līdzņemamo mantu un apģērba daudzumu. DFDS ceļotājiem ļauj ceļot bez bagāžas ierobežojuma, tādēļ ceļojumā iespējams paņemt ne tikai kleitu greznām vakariņām, bet arī slidas un ragaviņas bērniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45400596sec.