Jau astoto reizi Latvijas džezs tiks pārstāvēts lielākajā Eiropas džeza izstādē

Jau astoto reizi Latvijas džezs tiks pārstāvēts lielākajā Eiropas džeza izstādē

Astoto reizi pēc kārtas Latvijas Mūzikas informācijas centrs pārstāvēs Latvijas džeza nozari lielākajā Eiropā džeza izstādē jazzahead!, kas katru gadu notiek Brēmenē, Vācijā. Latvijas delegācija dosies uz pasākumu, lai no 11. līdz 13. aprīlim parādītu pasaulei jaunāko mūziku un nozares aktualitātes, dibinātu starptautiskos sakarus, meklētu jaunus kolēģus un muzikāli iedvesmotos. Pirmoreiz Latvijas dalības vēsturē visas trīs Baltijas valstis vienosies kopā, līdzīgi citiem Eiropas reģioniem veidojot vienoto stendu, ko sauks par “Baltic Village” – Baltijas ciemu. Kopš 2024. gada marta Latvijas Mūzikas informācijas centrs ir kļuvis par Eiropas džeza tīkla (Europe Jazz Network) dalībnieku, līdz ar ko uz jazzahead! dosies jaunā kvalitātē un ar jaunām tīklošanās perspektīvām.

Uz izstādi dosies pašmāju delegācija, kuras sastāvā ir Aleksandra Line (Latvijas Mūzikas informācijas centrs), komponiste un dziedātāja Santa Šillere, komponists un saksofonists Toms Rudzinskis, Mareks Ameriks (Jersika Records), Maija Moira Mazanova un Emīlija Andersone (M/Darbnīca), Dāvis Jurka un Kārlis Vanags (Latvijas Radio bigbends), menedžeri Ēriks Radželis, Vinsents Krebs un citi. Delegācijai pievienosies arī ārzemju latvietes – Vācijā dzīvojošā dziedātāja Monta Tupčijenko, Nīderlandē dzīvojošā dziedātāja Līva Dumpe, flautiste Ketija Ringa Karahona un ģitāriste Ella Ziriņa, kura kopā ar ārzemju kolēģiem uzstāsies vienā no showcase koncertiem.

Pirmo reizi Latvijas dalības vēsturē šogad tika sarīkots konkurss Latvijas džeza skolu un augstskolu studentiem par apmaksātu dalību jazzahead!. Konkursā uzvarēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļas 4. kursa studente, saksofoniste Inga Vamze, kuradosies uz Brēmeni, lai iepazītu starptautisko džeza vidi. Džeza kolēģi, kuri vēlas dibināt starptautiskus kontaktus, bet nedosies uz izstādi personīgi, Latvijas delegācijai ir iedevuši līdzi savus promocijas materiālus un jaunizdotos albumus, lai ārzemju interesentiem tie būtu pieejami Baltijas valstu stendā.
Kā jau katru gadu, izstādes vajadzībām tapusi izlase “Jazz in Latvia 2024”, kurā iekļautas kompozīcijas no visiem iepriekšējā gadā (no maija līdz aprīlim) izdotajiem Latvijas džeza albumiem. Starptautisko mediju un kritiķu gaidītā fiziskā diska izdošana diemžēl finansējuma trūkuma dēļ otro gadu nav realizēta, bet Latvijas Mūzikas informācijas centrs turpina cerēt uz izdošanu nākamgad, darbojoties pie papildu finansējuma piesaistes.

“Jazz in Latvia 2024” izlase pieejama Spotify vietnē: https://spoti.fi/49VpINK

Jazzahead! gadatirgum ir vairākas sadaļas: vakaros norisinās showcase koncerti ar grupām no visas pasaules, dienas laikā notiek lekciju, semināru un paneļdiskusiju bloks. Taču vissvarīgākā daļa – izstāde, kur trīs dienu laikā pie privātiem un nacionāliem stendiem Brēmenes izstāžu zālē pulcējas mūziķi un menedžeri, producenti un leiblu pārstāvji, koncertvietu un festivālu rīkotāji, žurnālisti un apskatnieki un daudzi citi nozares profesionāļi un amatieri ar galveno mērķi dibināt nākotnē noderīgus kontaktus. Šogad izstādes pamatfokuss ir “Džezam vajadzīga daudzveidība”: gan konferencē, gan arī koncertos profesionāļiem un klausītājiem tiks parādīts tas, cik dažāds var būt mūsdienu džezs, un cik ļoti saplūst robežas starp vecumu, dzimumu, politiskiem uzskatiem, muzikāliem apakšžanriem un citiem faktoriem.

Latvijas dalību jazzahead! nodrošina Latvijas Mūzikas informācijas centrs ar Kultūras ministrijas, Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas Koncertu atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 06.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98997593sec.