Skaistākās niršanas vietas pasaulē [2]

Tas, kas agrākos laikos tika saukts par brīvo niršanu, tas gadu simtu laikā ir kļuvis par iecienītu atpūtas veidu. Brīnišķīgi zemūdens dabas skati ar eksotiskiem dzīvniekiem vai nogrimušiem kuģu vrakiem rada savu „mirko kosmosa” vidi. Nav svarīgi vai nirst Klusajā okeānā, Sarkanajā jūrā vai Indijas okeānā – ik visur ir vietas, kurās iegriezties ir vērts ne tikai vienu reizi. Eksperti ir vērtējuši labākās vietas pasaulē, kur niršanas rada neaizmirstamas sajūtas un atmiņas.

Par labāko niršanas vietu ir atzīta Palau salu grupa, jo te ir daudzkrāsaini koraļļi, bagātīga jūras iemītnieku pasaule un nogrimušie kuģi. Ja ir orientācija uz jūras dzīvnieku daudzveidību, tad tiek ieteikta Bali Indonēzijā un Kokos sala Korstarikā. Nogrimušos kuģus ir vislabāk bildēt Sarkanās jūras dienvidu daļā pie Sudānas vai filipīniešu Koronas salas tuvumā.

10 pasaules labākās niršanas vietas

1. Blue Corner, Palau, Mikronēzija

2. Blue Hole, Lighthouse Reef, Belīze

3. Coron Island, Filipīnas

4. Bonaire, Karību salas

5. Sarkanā jūras dienvidu gals, Sudāna

6. Cocos Island, Kostarika

7. Great Barrier Reef, Austrālija

8. Providenciales (Provo), Karību salas

9. Bali, Indonēzija

10. Dinah's Beach and Observation Point, Papua Jaungvineja

Īsumā par katru no šiem 10 labākajiem pasaules niršanas reģioniem

Mikronēzija

Salu grupa Klusā okeāna rietumos, kur ir vairāk nekā 2000 tropiskas salas un atoli, piedāvā īstu niršanas paradīzi. Īpaši tiek izcelta Palau salu grupa un Yap sala. Abās šajā salās tiek piedāvāta niršanas daudzveidība – gan uz nogrimušiem kuģiem, gan rifiem. Zemūdens pasaule ir bagāta ar bruņurupučiem, haizivīm, gandrīz 700 koraļļu un 1500 zivju sugām. Iecienītas niršanas vietas ir arī: Toawoaioai Pass, Hiroshi Point, Apra Harbor, Miil and Gofnuw Channels.

Belīza

Kaut arī Belīza ir vienīgā valsts Dienvidamerikā, kurai nav izejas uz Kluso okeānu, tā spēj iepriecināt niršanas cienītājus ar "Great Blue Hole", kas pieder Lighthouse Reef. Niršanas apvidus ir koncentrējies 300 m diametrā un 145 metru dziļumā, piedāvājot gaiši zilu ūdens pasauli ar zemūdens alu sistēmu. Vislabākā atpūta šeit ir maijā un jūnijā, jo citā laikā šeit mēdz iegriezties arī haizivis.

Iecienītas niršanas vietas ir arī: The Elbow, Mata Cut, Laughing Bird Caye

Austrālija

Lielais Barjēru rifs (Great Barrier Reef), kas atrodas Klusajā okeānā pie Austrālijas piesaista nirējus ar savu neaizmirstamo zemūdens pasaules augu un dzīvnieku sugu daudzveidību. Šeit ir sastopamas vairāk kā 1500 zivju sugas, 400 koraļļu sugas, jūras bruņurupuči, vaļi. Neskatoties uz vidu šeit ir pasaules lielākais koraļļu rifs un ir ieķlauts UNESCO pasaules mantojuma sarakstā.

Iecienītas niršanas vietas ir arī: SS Yongala, Agincourt Reef, Ningaloo Reef.

Bonaire

Karību salās vislielākā piekrišanas ir Bonaire salai, kas ir viena no Mazo Antiļu salu grupas sastāvdaļām. Šeit nirt var 24 stundas diennaktī. Vairāk kā 80 pludmalēs tiek piedāvātas niršanas iespējas, kas stingri tiek kontrolētas no dabas aizsardzības pārstāvju puses.

Iecienītas niršanas vietas ir arī: 1,000 Steps, Ol' Blue, Eighteenth Palm.

Sarkanā jūra, Sudāna

Ja kāds vēlas baudīt kaut ko īpašu un speciālu, tad tiek ieteikts doties uz Sudānu. Kā labākā atpūtas sezona tiek ieteikts laiks no maija līdz septembrim. Zemūdens pasaule piedāvā aizraujošu ceļojumu starp jūras augiem un dzīvniekiem, kā arī neiztrūkstoši ir koraļļi.

Kostarika

Kostarikas ūdeņi tiek uzskatīti par niršanas paradīzi. Šī Centrālamerikas valsts ne reti piedāvā arī iespēju satikties ar haizivīm, delfīniem, bruņurupučiem, kas ir arī katra nirēja „sapnis“. Visiecienītāka niršanas vieta ir Cocos Island (atrodas starp Kostariku un Galapagosas salu).

Iecienītas niršanas vietas ir arī: Virador, Big Scare, Dirty Rock

Providenciales (Provo), Turks & Caicos (Karību salas)

Provo ir niršanas cienītājiem kā “gardēža” cienīga vieta. Interesanti, ka arī šeit var novērot haizivis. Atzinīgi tiek vērtētas tādas vietas kā Northwest Point, French Cay un West Caicos, kā arī Grand Turk un Grace Bay (koraļļu rifi). Laika posmā no februāra līdz aprīlim šajā vietā pa ceļam uz Silver Banks, iegriežas kuprvaļi.

Iecienītas niršanas vietas ir arī: Endymio, Tunnels, G-Spot.

Bali, Indonēzija

Pazīstamākā vieta ir Bali, kur ir arī ļoti brīnišķīgas vietas ar koraļļu rifiem.

13.000 salas un daudzveidīgā zemūdens biosistēma liek nirējiem un zemūdens fotogrāfiem apmeklēt šīs vietas vairākkārtīgi.

Iecienītas niršanas vietas ir arī: Inkas’s Palette, Batanta, Cannibal Rock.

Papua Jaungvineja

Atrodas uz ziemeļiem no Austrālijas un spēj „aizraut” niršanas mīļotājus ar vairāk kā 900 zivju un 400 koraļļu sugām. Amerikāņu specializētais niršanas žurnāls "Scuba Diving" šo vietu ir nosaucis par labāko zemūdens fotogrāfu vietu.

Iecienītas niršanas vietas ir arī: Valley of the Fans, B-25 Mitchell, Planet Channel.

Galapagosa

Tās ir salas, kur mīt bruņurupuči un leguanas. Šis apgabals ir iekļauts UNESCO pasaules mantojumu sarakstā, līdz ar to šeit niršana tiek stingri uzraudzīta, taču vienreiz ienirstot – aizmirstas „visa pasaule”.

Iecienītas niršanas vietas ir arī: Wolf Island, Bartolome Island, Isabela Island.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 kāda tev daļa gar manu vārdu 02/12/2011 10:58 par latvijupr4om nekas nav teikts???

2 santa 10/27/2008 18:54 man patik petit udens pasauli.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36268997sec.