Astronomi atklājuši jaunu planētu ar dzīvībai piemērotiem apstākļiem

Astronomi atraduši kārtējo kandidātu – planētu, uz kuras ir piemēroti apstākļi ārpuszemes dzīvībai. Uz jaunās „superzemes” ir vairāk vietas nekā uz mūsu planētas.

Kādā salīdzinoši netālu esošā saules sistēmā starptautiska astronomu komanda atradusi potenciāli apdzīvojamu „superzemi”. Planēta riņķo ap kādu mazo zvaigzni tādā attālumā, lai uz tās varētu pastāvēt ūdens šķidrā agregātstāvoklī. Rakstu par šo atklājumu publicējis profesionālais astronomijas žurnāls „The Astrophysical Journal Letters”.

„Superzeme” atrodas 22 gaismas gadu attālumā no mūsu planētas. Astronomi uzskata, ka uz tās ir visi apstākļi ūdens esamībai, kas ir nepieciešams priekšnoteikums dzīvības pastāvēšanai.

Publikācijā minēts, ka šī planēta ir „jaunais labākais kandidāts”, uz kura iespējama dzīvība, kādu to pazīstam mēs, paziņojuši Vašingotnas Kārnegī institūta un Getingenes Universitātes Vācijā astronomi, kas kopā veikuši atklājumu. Diemžēl tas, vai uz „superzemes” patiešām ir ūdens un dzīvība, nav zināms.

Par „superzemēm” astronomijā dēvē eksoplanētas, kas nav daudz lielākas par Zemi un sastāv no cietiem iežiem. Tikko atklātās superzemes masa ir vismaz 4,5 reizes lielāka par Zemes masu. Savu sauli tā apriņķo 28 dienu laikā. Tā kā šī saule klasificējama kā mazā zvaigzne (tā ir ievērojami mazāka par mūsu Sauli), tad planēta atrodas no tās tieši tādā attālumā, lai uz tās varētu atrasties ūdens šķidrā stāvoklī. Mums pazīstamajām dzīvības formām ūdens ir pamatnosacījums.

Pētnieki uzskata, ka šīs planētas atklāšana – tik tuvu mūsējai ir vēl viens apliecinājums tam, ka mūsu galaktikā noteikti ir vēl miljardiem citu potenciāli apdzīvojamu no cietiem iežiem sastāvošu planētu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Balvu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17357302sec.